avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma fara activitate in 2015 !
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma fara activitate in 2015 !

o firma infiintata in 2015 nu a avut activitate , Decl. 100 este depusa la timp pe 0 , Decl. 392 nu a trebuit depusa , in Ianuarie 2016 am depus Declaratie de inactivitate .

Firma este neplatitoare de TVA !

1. daca am prima achizitie in martie 2016 Depun declaratie de reluare a activitatii ?
2. am un laptop il trec pe 303 , are valoare de intrare de 1500 cu TVA inclus ?

3. declaratia de inactivitate tine loc de BILANT sau mai trebuie depus si Bilantul daca firma nu a avut activitate ?
Cel mai recent răspuns: redu , utilizator 11:06, 6 Martie 2016
1. Acea declaratie de inactivitate((declaratie pe propria raspundere) se depune de catre firmele care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la sfarsitul exercitiului financiar.Deci,nu este nevoie sa depuneti declaratie de reluare a activitatii. 2. Acel laptop ramane in cont 303 pana cand incepeti efectiv activitatea. 3. Da,declaratia de inactivitate tine loc de BILANT.
trutanmarian,

Mobilier-masa+scaune+biblioteca in valoare de 2000 le trec tot pe 303?

Le fac NIR+Fisa Obiectelor de inventar si le dau in uz ?

Am notele ccontabile :

303=401

401=5121/5311

si 603 = 303 ?
Este corect ce ati mentionat. Odata cu darea in folosinta a materialelor de natura obiectelor de inventar,valoarea acestora se mai inregistreaza si in debit cont 8035.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare comision gestiune cont bancar thesimonelu thesimonelu In fiecare luna banca percepe comisionul de gestiune cont al asociatiei noastre, asociatie nonprofit, neplatitoare de TVA...este corect sa inregistrez acest ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar aroua_79 aroua_79 In luna iunie 2012 am achizitionat un aspirator, contat ca si obiect de inventar care a fost dat in folosinta in aceeasi luna. In luna ianuarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea obiectelor de inventar Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, La momentul achizitionarii ob. inventar fac c nota contabila: 303=401 cu tva aferent, si 603 = 303 in acelasi timp. evidenta ob o am facuta pe ... (vezi toată discuția)