avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua, am o intrebare.. am avut cateva bilete la ordin de la o societate care au fost investite in tribunal cu formula executorie si acum am apelat la un executor judecatoresc. Dar executorul spune ca societatea nu are nici un bun si are deja 15 propriri. Cum e posibil sa nu existe o solutie si firma sa lucreze in continuare ?? ce solutie exista?? Un acord cu firma a plati in rate ??
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:10, 7 Martie 2016
lory22 a scris:

Cum e posibil sa nu existe o solutie si firma sa lucreze in continuare ??

Depinde ce lucreaza si de la cine si cum incaseaza venituri.

lory22 a scris:
ce solutie exista??

Sa ii urmariti la nesfarsit, fie pana au bani, fie pana se radiaza, insa in fapt asta costa si probabil nu merita.

lory22 a scris:
Un acord cu firma a plati in rate ??

Acordul este posibil, insa nu tine de executarea silita, ci de mediere sau de conventia patilor.
Multumesc, societatea respectiva este un salon de infrumusetare deci lucreaza, cum pot rezolva situatia. Poate face executorul un acord sau sa o determine sa achite in rate suma ? e posibil ca salonul lucreaza , ea nu achita taxele la stat si frnizorii inselati??
Daca societatea nu are bunuri, nu obtine venituri in banca sau nu obtine venituri de la clienti pe baza de contracte pe termen lung (ceea ce nu se intampla in speta dvs.), sau daca patronul nu raspunde in solidar cu societatea respectiva, nu aveti cum sa ii executati silit.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspuns , dar in cazul asta nu e o firma suspecta?? nu poate intra pentru inselaciune?
Mici sanse sa fie inselaciune dpdv a legii penale, este un banal litigiu civil, un drept de creanta fara garantie, sau cum se mai zice cu gaj general, adica asupra tututor bunurilor persoanei juridice care de fapt nu are bunuri.

Alte discuții în legătură

Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune uzitand de bo fara acoperire mihaela gheorghe mihaela gheorghe Am un client care a cumparat in martie -mai 2009 marfa in valoare de 40.000 lei ; a emis 18 BO cu toate rubricile completate si semnate, au fost introduse la ... (vezi toată discuția)
Vanzare de creanta bancara teodor82 teodor82 Dat fiind faptul ca s-a intarziat o perioada mai mare la achitarea ratelor de credit si a dobanzilor, banca a vandut creanta unei societati specializate. Este ... (vezi toată discuția)