buna ziua .Daca la o cerere adresata instantei al carei obiect este succesiunea intr-o actiune in constatare,iar paratul in necunostinta de cauza formuleaza intampinarea facand o confuzie intre actiunea in constatare si actiunea in realizare.In acest caz cum s-ar putea pronunta instanta?
Instanta se pronunta pe cererea reclamantului. Daca paratul a formulat cerere reconventionala se va pronunta pe cererea reconventionala.
Intampinarea reprezinta apararile de care intelege sa se foloseasca paratul in cadrul procesului, nicidecum o cerere pe care sa se pronunte instanta.
Oricum dupa aceasta faza urmeaza procesul propriu zis, in care se vor administra probe (martori, inscrisuri, interogatorii, expertize, etc...) iar instanta se va pronunta dupa administrarea probelor, raspunzand cererilor reclamantilor.
buna ziua. procesul la care instanta astept sa se pronunte este la faza apelului,iar paratul nu a venit cu nici o proba pana la acest moment.eu am solicitat prescriptia dreptului de optiune succesorala .si decaderea conform art. 1103 n c c si art 35 n c p c iar el trebuia sa faca dovada acceptarii tacite conform art. 1110 n c c .Mentionez ca singurele inscrisuri depuse de parat au fost cele de stare civila .se va emite de catre instanta o hotarare cu drept de recurs?