avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Distribuire dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Distribuire dividende

Am de distribuit suma de 50.000 lei unui asociat pentru dividende, dupa oprirea impozitului de 5% pentru toata suma, pot plati suma in mai multe transe. Mentionez ca nu am toata suma necesara.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bianca69 , utilizator 18:50, 6 Martie 2016
Da. Dati hotarare a adunarii generale de alocare a profitului ca dividende si faceti plata in mai multe etape. Si tot in functie de data platilor, pana pe 25 a lunii urmatoare declarati si faceti si plata pentru impozitul pe dividende.
multumesc mult, dar oare sunt considerate plati fractionate, cum pot plati prin casa cu numerar macar o parte, facand mai mute adunari aga.
Nu pentru ca le veti plati in functie de cum aveti lichiditati in firma.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Dividendele 2010-2017 nu s-au repartizat mirela.popa mirela.popa La bilanturile aferente perioadei 2010 -2017 nu s-au repartizat dividendele din rezultatul reportat din cauza lipsei de numerar, firma fiind pe profit dar cu ... (vezi toată discuția)
Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)