avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Deschiderea unui ONG
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Deschiderea unui ONG

Lucrez pentru moment, la infiintarea unei fundatii, in Germania (unde locuiesc momentan), care are ca scop, deschiderea unei filiale in Romania (un ONG), care se va concretiza printr-o casa de copii de tip familial impreuna cu o bio-micro-ferma, de minim 10 ha, (in nordul Romaniei,probabil Maramures) care va fi folosita numai la intretinerea acestora (a copiilor).
In acest moment am mare nevoie de date concrete pentru a stabili o suma care m-ar ajuta la inceperea acestui proiect.
Intrebarea mea e cum ajung sa detin date concrete despre:
- ce suma am nevoie sa deschid un ONG (- filiala unei fundatii straine) ?
- exista taxe vamale, tva, accize, comisioane pentru donatiile care vor intra in tara ?
- ce impozite sau taxe sint impuse de statul roman ONG-urilor, sau de ce sume anuale am nevoie de a functiona in Romania ?
- ce legislatie exista pentru preluarea copiilor din orfelinate sau de pe strada in ONG ! CRED CA ASTA E CEA MAI IMPORTANTA PROBLEMA DE CARE MA VOI LOVI
- ce suma preconizati ca voi avea nevoie pentru a incepe acest proiect?
- in cit timp as putea termina actele de infiintare a filialei in tara !
- exista cineva care sa ma ajute in probleme de organizare, un site de consultanta sau... altceva?..
Stiu ca e mult , eu de fapt cer pe scurt, idei, sugestii, sfaturi
Va multumesc
Adina
nu stiu daca e chiar un raspuns. e de fapt mai mult o problema similara la care ma gindesc de mult .sa infiintez o casa pentru copii.doar ca nu sint in nord ci in vest,linga arad.ai gasit solutii?

rodica
Da, dar presupun ca esti acolo, deci automat poate fi mai simplu, daca poti scrie-mi la
adina_martinescu@yahoo.com
si iti trimit ce am eu deocamdata
chiar ieri am primit ceva extrem de interesant
iti dau acum un link f. important pt. tine daca vrei sa mergi pe drumul asta
[ link extern ]
astept vesti pe mail

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong Lucrez pentru moment, la infiintarea unei fundatii, in Germania, care are ca scop, deschiderea unei filiale in Romania (un ONG), care se va concretiza printr-o ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deschiderea unui ong Lucrez pentru moment, la infiintarea unei fundatii, in Germania(unde locuiesc acum), care are ca scop, deschiderea unei filiale in Romania (un ONG), care se va ... (vezi toată discuția)
Filiala fundatie luizacsinte luizacsinte Ce acte sunt necesare pentrud eschiderea unei filiale a unei fundatii si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)