Buna ziua.
O sa relatez pe scurt problema pe care o am in legatura cu un proces si daca se poate sa imi explice cineva ce trebuie sa fac in continuare pentru ca nu reusesc sa inteleg niste termeni juridici.
Acum mai bine de jumatate de an, am fost data in judecata de catre primarie pentru intarzierea cu cateva luni a platii chiriei (locuiesc intr-un apartament ANL). Dumnealor cer rezilierea contractului si evacuarea mea si a fiului meu de 13 ani pe numele caruia de asemenea am primit citatie in plic separat.
Intre timp eu am achitat chiria si penalitatile restante, am fost la DAPPP si am discutat cu ei despre problema din instanta, mi-au spus ca este doar o formalitate si ca dupa primul termen se va incheia procesul pentru ca nu mai are obiect din moment ce am achitat restantele.
De asemenea, pentru primul termen eu am depus (pentru ca mi se solicita acest lucru) intampinare. Dar nu s-a finalizat procesul dupa cum au spus cei de la primarie. In decembrie cand am avut primul termen, s-a mai dat un termen in luna februarie. apoi inca unul pentru luna aprilie cand eu va trebui sa fac ceva, si citez "Va punem in vedere sa va exprimati pozitia procesuala fata de exceptia invocata din oficiu, a lipsei calitatii procesuale pasive pentru paratul S.A, in ceea ce priveste capetele de cerere, constand in obligarea acestuia la plata debitului si a penalitatilor, precum si cel privitor la reziliere"
Buna ziua,
S.A. este fiul de 13 ani?
Daca da atunmci acesta nu putea sa fie obligat sa achite sume de bani si de aceia a fost ridicata acea exceptie.
Va trebui sa fiti deacord cu ea.
va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa va sprijine in demers pentru a nu va trezi in strada.
Puteti preciza ca nu are calitate procesuala pasiva SA.
Vedeti cum faceti ca sa rezolvati si sa nu se mai judece.
Cei de la primarie trebuie sa isi trimita consilierul juridic in instanta ca sa ajungeti la renuntarea la judecata si la inchiderea procedului.
Pot depune si prin registratura o astfel de cerere pana la termenul de judecata.
Precizare de actiune
Amicha
In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din ... (vezi toată discuția)