avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parasirea locului de munca cu banii din vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parasirea locului de munca cu banii din vanzari

Ok,am nevoie de un raspuns rapid pentru ca sunt panicat si nu stiu daca mi se va intampla ceva? Am lucrat la un stand o luna de zile, nu am semnat niciun contractde munca pt ca respecxtivii mi-au zis ca este perioada de proba de stagiar 1 luna dupa care semnam contractul. Ei sustin ca m-au declarat la fortele de munca, avand poze dupa buletinul meu, nu stiu ce sa spund espre asta. Ideea e ca ieri trebuia sa imi iau banii dar seful m-a tot amanat mi-azis ca am o amenda de 50 euro ca am intarziat la loculde munca si daca nu vreau EU sa platesc sa il las pe el sa rezolve situatia si dupa orbim de salariu, in conditiile in care atunci cand i-am cerut un avans saptamana trecuta mi-a spus ca nu se poate sa imi dea banii mai devreme SAU MAI TARZIU de data d e5. Eu m-am certat rau cu sefu si in ziua aia facusem aproape 3 mil. Casa de marcat e mica, nu are loc de tinut bani si banii ii tineam eu si la sfarsitul zile ii predam. Am plecatd e lamunca cu tot cu castigul de 3 mil. ce se poate intmpla???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 8 Martie 2016
Puteti fi acuzat de furt.
Angajatorul este obligat sa incheie contract de munca inainte de inceperea activitatii si nu dupa trecerea perioadei de proba.
Restituiti-le banii si faceti o reclamatie la ITM pentru ca nu v-au angajat conform legii. Amenda pentru angajator este de minim 10000 lei pentru angajarea unei persoane fara forme legale.
CIM trebuia sa va faca din momentul in care ati inceput lucrul, in acel CIM scria foarte clar cat este perioada de proba, ce se intampla daca mergeti din firma, cat trebuie sa stati in preaviz .

CIM + transmiteree REVISAL la ITM se face zu 1 zi inainte de angajarea dvs in firma.

Ar fi bine sa mergeti la ITM , sa faceti o reclamatie anononima si or sa vina ei in control.
redu a scris:

Ar fi bine sa mergeti la ITM , sa faceti o reclamatie anononima si or sa vina ei in control.

Anononima dar sa fie semnata!:)

Sesizarile anonime nu sunt luate in considerare de autoritati.;)
C.i.m. se transmite in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

Sesizarile anonime ,nici daca sunt semnate, nu se iua in considerare.
Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare şi se claseaza, potrivit art.7 din OG 27/2002.

Codul Muncii prevede si sanctionarea persoanei care a lucrat fara c.i.m. si nu numai a angajatorului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

...
Codul Muncii prevede si sanctionarea persoanei care a lucrat fara c.i.m. si nu numai a angajatorului.

Conditionat .
Daca angajatul se plange de neincheierea cim de catre firma nu pateste nimic .
Daca se constata la un control ca angajatul nu are cim atunci e sanctionat .

Alte discuții în legătură

Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca drepturi banesti avram17roma avram17roma buna ziua , am si eu o intrebare . Eu am muncit la un magazin germanos ( care era franciza ) timp de 22 de zile calendaristice. In tot timpu asta eu nu am ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de somaj ciobicasimona ciobicasimona buna ziua , am si eu nevoie de niste raspunsuri sotul meu a intrat in somaj din octombrie 2011iar la sf lunii ianuarie 2012 a incercat sa se angajeze , nu i au ... (vezi toată discuția)