avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca drepturi banesti

buna ziua , am si eu o intrebare . Eu am muncit la un magazin germanos ( care era franciza ) timp de 22 de zile calendaristice. In tot timpu asta eu nu am semnat nici un contract sau alceva. Si m-a dat afara. Si acum problema e ca nu vrea sa imi dea banii . Daca puteti sa ma ajutati cu vreo informatie. Ideea e ca eu am o idee si anume, sa ma duc la tribunal sa fac o cerere pentru litigii de munca dar nu stiu cum trebuie formulata o astfel de cerere , si daca ati putea sa imi spuneti aproximativ cam cat ar dura v-as fi foarte recunoscator. A, si am uitat sa precizez ca eu am dovada ca am muncit acolo prin intermediul unei aplicatii care se fac abonamente cosmote . am numele trecut pe contracte si tot asa .

Va multumesc!!
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
avram17roma, utilizator
Cel mai recent răspuns: avram17roma , utilizator 00:13, 13 Noiembrie 2009
Faceti o sesizare la ITM, cu dovezile pe care le aveti, si in urma verificarilor ii vor obliga sa incheie contractul individual de munca dupa ce vor plati amenda de rigoare.
tudorvaleriu a scris:

Faceti o sesizare la ITM, cu dovezile pe care le aveti, si in urma verificarilor ii vor obliga sa incheie contractul individual de munca dupa ce vor plati amenda de rigoare.

si angajatorul contesta pv de amenda si se mai lungeste procesul cam vreo 6 luni macar (asta este varianta pesimista)

faceti sesizarea la itm si in paralel actionati firma in tribunal, fiind litigiu de munca este gratuit. :D

succes=D>
Incheierea CIM nu este conditionata de plata amenzii. Se poate contesta amenda dar nu se poate contesta incheierea unui CIM daca evidenta este clara si constatata de ITM.
din experienta va spun ca se poate, urmaresc un asemenea dosar la judecatorie. amenda s-a dat inca din luna iulie si inca nu este incheiat cim, iar itm ne da inscris ca depinde de judecatorie.

ca proba itm a gasit un cim semnat si stampilat de angajator si semnat de salariat inca din decembrie 2008 si inca ne plimbam pe holurile tribunalului.

am avertizat userul sa stie cel il poate astepta intr-un caz mai nefericit

sper sa nu renunte, nu asta era ideea
va multumesc pentru raspuns . Asta am sa fac , reclamatie la itm si il actionez in instanta .

Va multumesc si o sa revin cu vesti sa speram bune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ultimului salar Stefanescu Loredana Stefanescu Loredana Buna ziua! As avea si eu o problema, este mult de povestit, o sa incerc sa fiu cat mai la subiect. Am muncit din noiembrie 2009 pana in februarie 2010 la un ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim - contestatie so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Decizia de incetare a contractului de munca poate fi contestata dupa o perioada mai mare de 30 ... (vezi toată discuția)
Este legal? anany anany La sfarsitul lunii ianuarie sotul meu a fost instiintat telefonic de administratorul magazinului unde lucreaza ca trebuie sa intre in concediu de odihna 2 ... (vezi toată discuția)