avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal?

La sfarsitul lunii ianuarie sotul meu a fost instiintat telefonic de administratorul magazinului unde lucreaza ca trebuie sa intre in concediu de odihna 2 saptamani,sotul a acceptat,dar dupa ce au trecut cele 2 saptamanii,a fost sunat din nou,de data aceasta de cea care este in acte patroana magazinului si i s-a zis ca trebuie sa stea acasa inca 2 saptamani(in total 1 luna)dar in concediu fara plata.Am rezolva ceva daca sotul meu ar depune o plangere la ITM,pt ca nu mi-se pare normal sa-l oblige sa stea 1 luna in concediu fara plata?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:52, 1 Martie 2010
Daca sotul dvs a semnat cererea de concediu fara plata de 2 saptamani nu prea stiu ce aveti de contestat.
Practic, in acte, sotul dvs a cerut iar angajatorul a aprobat.
Dar sa stiti ca perioada de concediu de odihna (cele 2 saptamani) se plateste.
Concediul fara plata este o suspendare a contractului individual de munca , cu acordul partilor . Sotul dvs. poate sa stea o luna in cfp numai daca face cerere si angajatorul i-o aproba .
clio06 a scris:

Daca sotul dvs a semnat cererea de concediu fara plata de 2 saptamani nu prea stiu ce aveti de contestat.
Practic, in acte, sotul dvs a cerut iar angajatorul a aprobat.
Dar sa stiti ca perioada de concediu de odihna (cele 2 saptamani) se plateste.
Sotul meu nu a semnat nimic,nici o cerere,a fost anuntat doar telefonic,iar de platit concediul de odihna (cele 2 sapt)cum au stabilit initial nu mai vor,adica sotul meu a stat 1 luna in concediu fara plata
In acest caz, puteti face sesizare la ITM.
Acesta va veni in control la firma.
Dar, mai mult decat sa le dea o amenda si un termen de solutionare nu vor face, pentru ca nu au atributii.
Daca cumva angajatorul nu se sperie si nu da salariu, atunci puteti sa-l actionati in judecata la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu. Fiind litigiu de munca este scutit de taxe.

Nu uitati sa specificati si in sesizarea catre ITM si, eventual, in contestatia de la tribunal ca sotul dvs nu a semnat nici un fel de cerere. Ptr ca este interesant de stiut cine a semnat (daca a semnat) in locul lui. Si mai ales, daca exista vreo cerere.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa beneficiez de somaj? claudiu74 claudiu74 buna ziua , lucrez la o firma de constructii. Nu prea mai sunt lucrari si pana acuma \"la cererea noastra\"(chiar ii rogi frumos in cerere) am stat in ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului angelica82 angelica82 Buna seara, De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o ... (vezi toată discuția)
Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)