avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna seara,

De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o cerere de concediu fara plata pe o perioada de 30 de zile .In aceasta perioada am fost chemata de cateva ori la servici.In martie am fost chemata la servici de cateva ori de asemenea.Am acceptat acest lucru in ideea ca lucrurile vor reintra in normal (la asigurarile angajatorului).Suntem deja in luna Aprilie (jumatatea lunii), si eu nu am primit nici un banut.nici pentru cele cateva zile lucrate in timpul concediului fara plata nici pentru luna martie, in care consider ca salariul trebuie sa fie intreg, chiar daca nu am lucrat zi de zi intrucat nu am semnat vre-un act in care sa se specifice ca voi fi platita la zi sau la ora.In prezent patronul nu imi raspunde la telefon,prin urmare nu stiu cum as putea sa imi recuperez salariu.Ce ma sfatuiti sa fac?Sa trimit o notificare sau...?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 18 Aprilie 2013
Pe perioada CFP nu aveti cum sa fiti platita ... trebuia intrerupt CFP , dvs pontata ca fiind prezenta la serviciu si apoi se putea acorda din nou CFP.

Daca s-a decis suspendarea c.i.m. pe durata CFP, atunci suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, astfel cum se prevede in art.49 alin.2 C.mun.
Mentionez ca, cererea de concediu fara plata, am semnat-o pentru perioada 01-02-2013/28-02-2013.Sunt de acord cu dumneavoastra, ca pe aceasta perioada nu se acorda salariu, insa aici este vorba de luna martie.Acel concediu fara plata s-a incheiat....sau poate nu?
Nu inteleg , cum ati fost chemata cateva zile la munca in luna martie, daca ati avut CFP numai pe luna februarie ?

Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza carreia acel angajator isi are sediul

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia sotul dvs are domiciliul sau locul de munca.
Patronul sustine ca nu are activitate,nu are bani pentru materiale .In momentul cand are ceva de lucru, ne cheama prin rotatie isi face comenzile, dupa care suntem trimisi acasa pana la urmatorul telefon.Asta poate insemna zile .Stiu ca in luna februarie si-a suspendat activitatea pt a nu mai plati taxe si impozite.
Daca si-a suspendat activitatea , nu are cum sa va mai cheme la munca ... c.i.m. ar trebui sa inceteze si ele daca nu mai exista activitate in societate ...

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata si sarcina andava andava Contract determinat Cine ma poate ajuta si pe mine cu detalii despre acest subiect tinand cont ca anul trecut s-a schimbat legea in defavoare angajatilor, de ... (vezi toată discuția)
Concediat legal? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! De cateva minute am fost anuntat de catre secretara firmei unde lucrez,(sau am lucrat) ca din data de 20- 07- 2009, am fost concediat.Cu cateva zile ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata angelica82 angelica82 Buna ziua, In data de 01/03.2012,am intrat in somaj,pana in data de 04/12/2012 data la care mi s-a facut un contract determinat de munca pe o luna de ... (vezi toată discuția)