avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorii
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorii

O societate de recuperari, mandatara unei alte societati ,m-a notificat pe 03.03.2016 pentru un credit din 2005(era pe 5 ani), fara a imi indica data cesiunii,nimic altceva, si imi propune o reesalonare a datoriei catre ei. Am incercat sa sun la nr indicat dar prezinta tot timpul telefon ocupat.
la data la care mi-a trimis notificarea (03 martie a.c) a inaintat si cere de executare silita la judecatorie.
Acest credit l-am achitat atat la ghiseul bancii, am avut 2 luni intirziere in anul 2006 si mi-a trimis la serviciu(banca , nu prin instanta) retinerea pe statul de plata a 1/3 si mi se retinea mai mult decat era rata initiala.( l-am terminat cred ca pe la sfarsitul anului 2009 )
Am vazut aceasta cerere de executare silita pe sit-ul judecatoriei, si astazi 06.03.2016, nu este solutionata.
Dreptul la actiune este prescris oricum.

Intrebarea mea este:

Eu pot depune o cerere maine dimineata la judecatoriei sa invederez aceste aspecte si sa cer instantei sa constante ca fiind prescris acest dr material la actiune?
fac cerere separata si solicit conexarea sau fac direct trimitere la dosarul de incuviintare ?

Mjultumesc


Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:26, 8 Martie 2016
Nu exista interventie a creditorului in dosarul de incuviintare a executarii.
Cand primiti somatie de la executor aveti 15 zile sa faceti contestatie la executare.
Contrar afirmației de mai sus, puteți trimite la dosar precizările pe care le considerați necesare. Chiar dacă nu vor fi luate în calcul ca și apărări, se va aprinde un beculeț, acolo unde trebuie și cineva își va pune mai multe întrebări decât ar face-o în mod normal.

oricum, sunteți norocos că încuviințarea este la Judecătorie, vor cere dovezi pentru faptul că nu este implinită prescripția.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata monageorge82 monageorge82 am luat un credit de la banca si de 3 ani nu am mai achitat si acum 4 zile ma trezesc cu o somatie de plata de la un biro executoriu prin care imi spune ca ... (vezi toată discuția)