Buna ziua,
In 11 ianuarie am fost implicat intr-o tamponare usoara, eu fiind vinovatul. M-am inteles cu soferul celalaltei masini ca sa facem constatare amiabila. S-a facut dosarul de despagubire. Asiguratorul i-a alocat suma de 900 de lei pentru reparatii. Azi 6.03.2016 imi apare la usa soferul masini lovite de mine, insistand ca sa ii platesc eu suma care i-ar fi dat-o compania de asigurari deoarece el nu isi poate scoate banii si amenintanduma ca daca nu ii dau eu banii ma da in judecata. Tin sa precizez ca masina lui este cumparata din alt judet si neinscrisa in judetul nostru, scoasa fiind de la impozit de proprietarul din talon a masinii si ne bagata la noi in judet la impozit. Deci masina nu figureaza la impozit nicaieri si de aceea nu isi poate scoate el banii de despagubire. Intrebarea mea fiind urmatoarea : Ma poate da in judecata pentru ca nu ii dau eu banii dupa ce sa facut dosarul de despagubire? Trebuie sa imi fac griji pentru vreun motiv anume? Eu plec din tara in 17 martie si nu as vrea sa vin inapoi in tara pentru vreun proces...
Multumesc anticipat
Spuneti-i persoanei respective sa va dea in judecata, pe langa cheltielile de judecata va plati si cheltuielile pe care le veti face cu prezentarea la instanta si avocatul.
Nu este problema dvs daca el nu a inscris masina pe numele lui, v-ati indeplinit obligatiile cand u-ati dat asigurarea. Ar fi castigat in instanta daca nu aveati asigurare la momentul producerii accidentului.
Asa ca il puteti incuraja sa va dea in judecata, veti chema asiguratorul in garantie!
În cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, societatea de asigurare are calitate de parte responsabilă civilmente şi are obligaţia de a repara singură prejudiciul cauzat, în limitele stabilite în contractul de asigurare şi prin dispoziţiile legale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.
În concluzie, persoana vătămată îşi poate formula pretenţiile numai împotriva asigurătorului de răspundere civilă, în limitele obligaţiei acestuia, angajarea răspunderii vinovatului în temeiul răspunderii civile delictuale fiind posibilă doar pentru pagubele neacoperite, în ipoteza în care prejudiciul depăşeşte întinderea răspunderii asigurătorului, determinată prin contractul de asigurare şi normele speciale aplicabile în materie.
Aciident daune
silviu balea
am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)