avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua!.Doresc sa adresez o intrebare.Fostul sot al unei femei a intocmit actele necesare solicitarii alocatiei pentru copil,doar ca acel copil,in urma sentintei judecatoresti a ramas in intretinere mamei.Conform art 4,alin 1 din L61/1993,alocatia trebuie primita de care mama.sotul lucreaza in strainatate.Acesta din urma,la depunerea actelor a specificat faptul ca ,copilu in varsta de 9 ani,este in grija lui,fapt care nu este adevarat.Cei care s-au ocupat de dosarul de alocatie nu au cercetat cazul.Ce se poate face?
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
serbantomoiaga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 7 Martie 2016
Mama se poate adresa AJPIS sau ANPIS - Agentiei Nationale pentru Prestatii si Inspectie Sociala, anps@prestatiisociale.ro , pentru a vedea ce solutie exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.alocatie copil BarbuViorica BarbuViorica am nascut pe 04.09.2015 si am depus dosarul pentru alocatie pe 18.09.2015.Am primit in luna noiembrie in cont alocatia copilului pe luna noiembrie,dar pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat handsu handsu O persoana stabilita in strainatate doreste sa primesca alocatia de stat pentru copilul sau in tara in care s-a stabilit ,fapt pentru care trebuie sa renunte ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)