avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog ajutati-ma - achizitie imobil cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog ajutati-ma - achizitie imobil cu probleme

Vecinul meu a cumparat un imobil de la cineva care la randul lui nu era propietar.
Se poate folosi de uzucapiunea mica ?
Cel mai recent răspuns: VilceanuRafael345 , utilizator 13:45, 7 Martie 2016
Proprietarul are cunostinta despre tranzactie? Sau este decedat?
In baza caror documente a fost facuta vanzarea/cumpararea?
Pentru ca nu ati dat prea multe detalii banuim ca au facut chitanta de mana si nu acte autentificate.
Tranzactia este nula din moment ce au tranzactionat bunul altui proprietar.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
cyan, moderator
Actul de vanzare-cumparare a fost facut la notariatul de stat in 1961, dar nu este autentificat
Ati spus ca imobilul a fost vandut de cineva care nu era proprietar.
O persoana care nu este proprietarul imobilului nu il poate vinde altei persoane!
Daca tranzactia a fost facuta la notariat inseamna ca este valabila.
De ce spuneti ca nu este autentificat, nu este semnat de notar, lipseste vreo stampila?
Actul a fost facut dar nesemnat si neautentificat si dupa 25 de ani l-a putut vinde

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana din 1977 cristinacraciunn cristinacraciunn Buna seara, Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra. Parintii mei au achizitionat in anul 1979 un imobil incheiat cu o chitanta de vanzare-cumparare facuta ... (vezi toată discuția)
Ajutatima va rog frumos cipeuro cipeuro va rog sjutatima cu un raspuns noi suntem 3 frati mama noastra dupa moartea tatalui nostru a vandut casa la o vecina da noastra acum 19 anni cu o procura ... (vezi toată discuția)
Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)