avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori

Buna ziua,
In anul 2009 unchiul meu a decedat (nu au avut copii).
Am facut succesiunea dupa acesta si la masa succesorala au participat sotia acestuia si nepotii din partea fratilor defunctului.
Masa succesorala s-a impartit astfel 1/2 sotia si cite 1/6 la nepoti (din partea celor 3 frati).
In 2010 a decedat si sotia .
Cine poate participa la masa succesorala dupa ea?
Mentionez ca sotia a avut doar un frate care a decedat iar acesta are doar un baiat.
Pot participa la succesiunea dupa sotie si nepotii din partea sotului?
Cu stima,
Adrian SLAVU
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:11, 7 Martie 2016
dumneavoastra nu, nepotul ei de frate da.
Nepotii din partea sotului nu pot participa la succesiunea dupa sotie, nu sunt in grad de rudenie succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare andrei vio andrei vio la succesiune participa urmatorii mostenitori: subsemnatul (fiu), 2 nepoti (copiii fratelui meu) (decedat) si sotia fratelui meu (mama celor 2 nepoti) ambii ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru un părinte predecedat defunctului. cum se împarte această moștenire între copiii și soția lui? szenikop szenikop Tatăl este decedat,din partea tatei de la o rudă rămâne mostenire. Sunt trei copii și mama acestora. Cum se împarte moștenirea? (vezi toată discuția)
Succesiune ada92 ada92 buna ziua. Dupa moartea sotiei unghiului tatalui meu in 1967 nu a avut loc nici o succesiune, mostenitorii sotiei unghiului nu au trait cu dreptul de a ... (vezi toată discuția)