avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit banca - persoana terta responsabila in cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit banca - persoana terta responsabila in cazul neachitarii creditului.

Buna ziua,
Am o cunostiinta, fosta colega, care urmeaza sa plece prin programul Work & Travel in America, insa ca sa poate sa ii acorde creditul pentru acest lucru are nevoie de o persoana angata si fara credite la banci pentru a-i fii "siguranta" la banca in cazul neachitarii creditului.
Rudele, prietenii ori au credite la banci, ori nu sunt angajati, in cazul in care ii s-ar intampla ceva, maica-sa ar suporta restantele la banca (ea are deja credit, nu poate semna; iar promisiune nu este de ajuns cand este vorba de 12,000 de lei).
Intrebarea este daca as semna eu, as fii "siguranta" persoanei respective, as putea intocmii un document legal cu ajutorul careia sa transmit responsabilitatea de plata la mama persoanei respective?
Va stau la dispozitie pentru clarificari si va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 09:03, 8 Martie 2016
"Siguranta" = girant. In cazul in care persoana imprumutata nu isi plateste creditul banca se indreapta impotriva dvs. pentru recuperarea banilor. Dvs. la randul vostru va puteti indrepta impotriva cunostintei pentru a va recupera banii (prin proces). Mama fetei nu are nicio treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Girant porce porce Buna dimineata, in urma neachitarii creditului s-atrecut la executare silita,titularul nu are bunuri sau venituri ,executarea s-a indreptata catre girant. Ce ... (vezi toată discuția)