Am depus actiunea de divort si de partaj de sotul meu de care in fapt sunt despartita de 3 luni. Avem ca si bun comun o masina si un apartament achizitionat in timpul casatoriei ,dar ca si bun comun. Apartamentul a fost achizitionat in urma vanzarii unui imobil pe care l-am detinut eu inainte de casatorie si in urma unui imprumut facut de mine la tatal meu cu o chitanta semnata si de doi martori. Sotul meu recunoaste ca nu a participat cu nimic la achizitionarea acestui apartament deoarece banii au fost ai mei. El este actionar la o firma si am aflat ca ar avea ceva probleme cu fiscul Intrebarea mea este urmatoarea, fiscul ar putea ataca decizia judecatoreasca de partaj? Daca da, ar putea sa imi puna sechestru si pe jumatatea mea de apartament? Multumesc!
Din ce relatati ar trebui sa obtineti in natura intreg bunul imobil.
Exista insa probleme daca creditorii vin si ei la proces si se vor tot opune.
Incercati sa angajati avocat si sa va judecati foarte bine astfel incat sa nu gresiti cu nimic la proces deoarece orice greseala va poate costa pierderea a jumatate din imobil si sa datorati bani la creditori.
Aveţi chitanţă sau dovada sumei cu care aţi vândut imobilul personal? Diferenţa dintre noul apartament şi casa vândută e mare?
De ce nu faceţi partajul la notar, în bună înţelegere, e mai ieftin şi acolo domnul poate să cedeze tot în favoarea dvs. Cred însă că fiscul e mai greu de convins.
In masura in care sotul este de acord puteti divorta la notariat si de asemenea incheia un partaj voluntar prin care sa va ramana dvs apartamentul.
In caz contrar, in instanta va trebui sa va argumentati temeinic si sa probati cererea de atribuire in intregime a apartamentului catre dvs dovedind contributia exclusiva la achizitionarea apartamentului.
Partaj
cristina252
As dori sa stiu care este cea mai simpla ,sigura si mai putin costisitoare metoda de partajare a bunurilor comune in timpul casatoriei atat timp cat ambii ... (vezi toată discuția)