avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM POT SA RAMAN CU CASA IN URMA DIVORTULUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM POT SA RAMAN CU CASA IN URMA DIVORTULUI

Am depus actiunea de divort si de partaj de sotul meu de care in fapt sunt despartita de 3 luni. Avem ca si bun comun o masina si un apartament achizitionat in timpul casatoriei ,dar ca si bun comun. Apartamentul a fost achizitionat in urma vanzarii unui imobil pe care l-am detinut eu inainte de casatorie si in urma unui imprumut facut de mine la tatal meu cu o chitanta semnata si de doi martori. Sotul meu recunoaste ca nu a participat cu nimic la achizitionarea acestui apartament deoarece banii au fost ai mei. El este actionar la o firma si am aflat ca ar avea ceva probleme cu fiscul Intrebarea mea este urmatoarea, fiscul ar putea ataca decizia judecatoreasca de partaj? Daca da, ar putea sa imi puna sechestru si pe jumatatea mea de apartament? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 16:38, 12 Martie 2016
Din ce relatati ar trebui sa obtineti in natura intreg bunul imobil.
Exista insa probleme daca creditorii vin si ei la proces si se vor tot opune.

Incercati sa angajati avocat si sa va judecati foarte bine astfel incat sa nu gresiti cu nimic la proces deoarece orice greseala va poate costa pierderea a jumatate din imobil si sa datorati bani la creditori.
Aveţi chitanţă sau dovada sumei cu care aţi vândut imobilul personal? Diferenţa dintre noul apartament şi casa vândută e mare?
De ce nu faceţi partajul la notar, în bună înţelegere, e mai ieftin şi acolo domnul poate să cedeze tot în favoarea dvs. Cred însă că fiscul e mai greu de convins.
Partajul notarial se poate incheia si fara sa existe acte din care sa rezulte probe cu privire la existenta unui bun propriu.

Atunci cand partile se inteleg se poate face un partaj fara sa conteze probele.
In masura in care sotul este de acord puteti divorta la notariat si de asemenea incheia un partaj voluntar prin care sa va ramana dvs apartamentul.
In caz contrar, in instanta va trebui sa va argumentati temeinic si sa probati cererea de atribuire in intregime a apartamentului catre dvs dovedind contributia exclusiva la achizitionarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in urma divortului BlaKy BlaKy Buna ziua, Urmeaza sa divotez si am depus deja actele la starea civila. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Vreau ca ... (vezi toată discuția)
Contributia financiara a fiecarui sot -importanta la partaj? viorica71 viorica71 Suntem in divort si,probabil va urma partajul,sotul meu ridicand tot mai multe pretentii nu se intrevad sanse pt o intelegere amiabila. Din cei 7 ani de ... (vezi toată discuția)
Partaj cristina252 cristina252 As dori sa stiu care este cea mai simpla ,sigura si mai putin costisitoare metoda de partajare a bunurilor comune in timpul casatoriei atat timp cat ambii ... (vezi toată discuția)