avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament in urma divortului

Buna ziua,
Urmeaza sa divotez si am depus deja actele la starea civila. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament prin programul prima casa. Vreau ca dupa divort apartamentul sa ramana sotiei, impreuna cu creditul. Intrebarea este cum putem face acest lucru, cat mai ieftin si cat mai rapid. Cum renunt eu la partea mea din apartament? Daca se ajunge la un partaj la notar, se plateste o cota parte din valaorea totala a apartamentului (ex 50.000 euro) ? Sau doar pt partea la care renunt eu (50%)? Sau nu este nevoie sa ajungem la partaj? Exista vre-un act prin care eu sa cedez partea mea din apartament? Donatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:32, 1 Decembrie 2012
Partaj la notar dupa divort. Se taxeaza pentru ce transmiteti dvs adica cota de 1/2.
Da, la notar este cel mai rapid de facut partajul daca va intelegeti.
Inteleg ca ea va lua tot.Adica in procent de 100%.

Nu puteti face donatie.
~ Conținut șters la cerere ~
Evident, trebuie sa implicati si banca in operatiunile acestea... Atat pentru incheierea actului de partaj, cat si pentru inscrierile ulterioare in Cartea Funciara este necesar acordul in scris obtinut de la banca.
Noi ne-am inteles. Lucrurile sunt clare intre noi. Vrem doar sa iesim si ieftin din toata afacere. Daca se face un partaj la notar, daca apartamentul este evaluat la 50.000 euro, procentul cerut de notar va fi din tot apartamentul sau doar din partea mea de 25.000 pe care o detin?

Alte discuții în legătură

Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Cedare cota 1/2 din bun comun si taxe James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot ceda sotiei mele cota din 1/2 dintr-un apartament cumparat de noi in timpul casatoriei acum 4 ani. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)