avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... motiv anulare pv de contraventie arme si munitii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

motiv anulare pv de contraventie arme si munitii

Buna seara! Cu respect, doresc sa va expun si eu o problema; arma cu aer comprimat de tir sportiv ,pentru neasigurarea armei in fiset /cutie metalica ,in urma unui control al Politiei locale in 2013,mi-au adus la cunostinta ca si armele neletale trebuiesc asigurate ,au incheiat un pv xeroxat,nu tip de constatare sau contraventie,pv fara nr si serie,fara a trece in el institutia pe care o reprezentau ,respectiv Politia locala ,etc....,in acest pv fiind trecut un alt tip de permis ,ex: A in loc de B,fara mentiuni,fara semnatura martor,doar semnaturile celor doi agenti politie ,si a subsemnatului,fara date personale ale subsemnatului,CI,CNP,doar adresa si nume.La 5 luni dupa acest asa zis control,am primit un pv contraventional cu sanctiunile contraventionale ,amenda 3.000 lei si masura complementara de anulare permis port arma.Aceste sanctiuni fiind aplicate in baza acelui,, pv de constatare".De mentionat ca,masura complementara a fost aplicata ,sanctionata si prev. cf. art 59 alin 1 lit d lg 295/2004 arme si munitii in pv de contraventie,dar la dosar a fost depus un Raport de serviciu,in care se cere aprobare pt aplicare masurii contraventionale sf. aceluiasi art de lege,acelasi aliniat,doar ca lit. b ,care se refera la expirarea vizei permisului port arma,nicidecum savarsirea in 2 ani a unei sau doua contraventii ,asa cum prevede lg.Mai mult i-a fost aprobat si semnat aplicarea acestei masuri cerute lit. b ,alin 1 art 59 ,lg. 295/2004,dar atat prin PV de contraventie cat si prin Dispozitia data ,a fost aplicata masura prev. de lit.d.In ce priveste permisul port arma ,este valabil 5 ani,iar la acea data,nu trecusera decat doi ani de la eliberarea lui,mai mult,nici masura complementara aplicata, prev. de lit d nu are sens,deoarece nu se mai inregistrase nici o contraventie in cei 2 ani ,cf. art. de lg. Intrebare:1 -Poate fi lovit de nulitate absoluta sau partiala acest PV de contraventie ? 2- PV cel dintai nefiind cf legii tipizat,si plin de erori si lipsuri,cel in baza caruia a fost intocmit cel de contraventie,si acesta poate fi lovit de nulitate? Va rog frumos dati-mi niste sfaturi/ lamuriri.Cu respect,multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariusica92 , utilizator 05:36, 8 Martie 2016
1-Nulitatea unui PV poate fi absoluta sau relativa
2-Motivele care atrag nulitatea absoluta ala unui PV contraventie sunt cele prev de disp art 16,17 din OUG nr 2/2001
Multumesc frumos de raspuns.Dar in conditiile in care,pv cuprinde o sanctiune contraventionala gresit sau mai bine zis ,abuziv aplicata,indicand o alta litera a articolului de lege anume lit. d ,dar in raportul catre sef pt care cere aprobarea de a aplica sanctiunea prevazuta de litera b,aprobare care ii si este data.Mai clar,in raportul de serviciu cere aprobare pt lit.b dar aplica sanctiunea prev. de lit. d. Cum se poate ataca in instanta si ce se poate invoca,vreo exceptie ,ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

anulare proces verbal de contraventie mary6 mary6 buna dimineata, detin o pusca sportiva cu aer comprimat cat.E ,permis de port arma tip B,in 19.06.2012 seful de post al politiei locale impreuna cu un agent ... (vezi toată discuția)
Reinnoire viza port arma teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Daca o persoana a fost condamnata la doi ani cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani,o ... (vezi toată discuția)
Pistol cu bile de cauciuc Nafets Nafets Buna ziua, Ma gandesc sa cer un permis pt pistol cu bile, neletal. Imn ce conditii pot folosi o astfel de arma? O pot folosi doar in cazul unui atac in casa ... (vezi toată discuția)