avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenintarea virtuala a cuiva de peste ocean
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenintarea virtuala a cuiva de peste ocean

Bună seara. Mai demult am intrat pe un forum al diasporei române cu un cetatean american sau canadian, nu stiu exact , de origine română în polemici. El m-a jignit în public și eu i-am adresat câteva insulte dar în privat. Mi-a scris că imi va face plângere penală in America pentru amenințare dar nu au fost amenintări, plus că discuțiile noastre au continuat intr-un mod mai putin civilizat si pe adresele de face book (ambii dintre noi folosind nume fictive, date nereale). Doresc ca să știu daca e posibil să am probleme din partea acelui user. Eu mă indoiesc că aș rezolva ceva dacă merg la politie să arăt ceea ce el mi-a scris, defăimător.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:25, 14 Martie 2016
Cred ca depinde de legislatia statului/tarii detinatorului de forum, de detaliile discutiilor purtate, etc.
Da, asta le lipseau americanilor, anchetele penale internationale pentru injuraturi in privat. Ca in rest au rezolvat de mult cu traficul de droguri, violurile si asasinatele. Sau ma insel?
In SUA sau Canada am inteles că hartuirile, insultele sau amenintarea sunt fapte penale si se pedepsesc cu amendă de 5000 doalri sau inchisoare 1 lună depinde de amenintări, alea cu moartea sunt mai grele.
Daca s-ar cerceta penal si pedepsi toate insultele sau toate amenintarile de pe internet, politiile din tarile respective n-ar mai avea alta treaba, nici la numarul de urgenta n-ar mai avea personal sa raspunda.

Conform FBI, o infractiune informatica trebuie sa produca o anumita paguba pentru a fi considerata infractiune cercetabila de FBI, vedeti [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea unui necunoscut cu un proces pentru "amenintare" richard1977 richard1977 Buna ziua, ma aflu in fata unui fapt foarte ciudat. Acum mai bine de o luna am pus niste intrebari pe un forum al diasporei romane din America si cineva , un ... (vezi toată discuția)
Instigare ura rasiala john1234 john1234 ce se intampla daca folosesti cuvinte obscene tip <cioara borata, tigan borat> pe un forum online? ar putea fi considerata infractiune? (vezi toată discuția)
Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)