avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire cu probleme

Buna ziua,

Situatia de fata este urmatoarea: in urma decesului tatalui, doi frati si mama lor (sotia tatalui decedat) au de impartit aceeasi mostenire. Succesiunea a avut loc insa pentru o impartire clara a proprietatii, mama nu vrea sa se prezinte la notar. Din succesiune fiecare primeste fragmente din casa si din teren, dar este evident o impartire nepractica. Unul din frati doreste sa isi construiasca o casa pe terenul respectiv si sa cedeze partea sa din casa fratelui sau, care locuieste deja acolo. Mama ar avea partea sa de casa, are deja intrare separata si ii revine si mult teren, prin lege primeste oricum 50% din toata mostenirea si nu exista vreun risc de evacuare, fiind deja protejata de lege pentru astfel de situatii. Cu toate acestea nu vrea sa se prezinte la notar pentru aceasta impartire. Fratii vor sa actioneze in instanta insa nu isi pot permite un avocat. Au sanse de reusita pe cont propriu? Situatia fiind destul de clara s-au tot gandit sa incerce si singuri. De asemenea, cat timp ar putea dura un astfel de proces? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela_aici , utilizator 23:26, 15 Martie 2016
Destul de greu sa se descurce singuri. Trebuie propuse loturi. Facuta expertiza.
Nu cred ca este o problema cu stabilirea loturilor. Ideea era cat dureaza un astfel de proces si daca se poate fara un avocat totusi. Cine poate face expertiza la care va referiti? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Mari probleme inainte de succesiune Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Obtinere teren de la parinte in viata inefabilu inefabilu Bunicul meu a decedat acum 11 ani. Bunica vrea sa-i dea mamei mele o bucata de teren din curtea unde locuieste pentru a-si construi o casa. Actuala gospodarie ... (vezi toată discuția)