avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs

Buna ziua!
am un proces de revendicare imobiliara deschis in 2008. S-au facut 3 expertize, s-a judecat ,s-a rejudecat .In fine .... poveste lunga . Problema e urmatoarea. Dupa judecare s-a eliberat hotararea si pe ea scrie cu drept de recurs in 30 zile. Am depus cererea de recurs in a 25 zi si am pierdut. Motivul : tardivitate s-a precizat ca termenul legal e de 15 zile. Ce pot face eu acum, pe hotararea mea scrie negru pe alb cu drept de recurs in 30 zile. ce e de facut

Cel mai recent răspuns: Alina Ciocanea , Avocat 10:38, 10 Martie 2016
După părerea mea conform legii și a jurisprudenței nu mai aveți ce sa faceți.

Trebuia sa depuneți calea de atac cat mai repede și în termenul legal prevazut de lege.

Puteți încerca la CEDO dar nu cred ca veți reuși ceva.
Aveți însă dreptul sa încercați.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

din pacate greseala judecatorului v-a costat, insa jurisprudenta este unitara in a admite ca si in situatia in care pe hotararea care se ataca este mentionat in mod gresit termenul caii de atac, acest fapt nu poate exonera partea de promovarea caii de atac in termenul legal.

In situatia dvs., dosarul fiind inceput in anul 2008, calea de atac trebuia promovata in termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii, deci in mod logic daca ati depus recursul peste cele 15 zile prevazute de lege, recursul a fost respins ca tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre? oanaportar oanaportar in hotare se mentiona 15 zile pt. promovare recurs, de la comunicarea hotararii. Recursul a fost depus in interiorul celor 15 zile. Dar, daca in litigii de ... (vezi toată discuția)
"ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre?" nr. 2 oanaportar oanaportar in baza carei legi se poate judeca un proces in care este vorba despre angajarea raspunderii patrimoniala a unui salariat ? Un asemenea proces face parte ... (vezi toată discuția)
Termen si cale de atac Emilianovici Emilianovici Daca in H.J s[une recurs in 15 zile se poate face apel? Care este termenul de apel . Speta H.J a fost imanata pe 29 noiembrie 2012 care este ultima zi de ... (vezi toată discuția)