avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce cod civil se aplica - cel vechi sau cel nou?
Discuție deschisă în Executare silită

ce cod civil se aplica - cel vechi sau cel nou?

Buna ziua,
Mama mea este unic mostenitor al surorii sale decedate. Sora decedata avea o executare silita in vigoare asupra averii sale, pentru care exista o hotarare averea ei si in februarie 2016 a primit prin posta instiintarea privind executarea silita. Intrebarea mea este daca averea mostenita este mult mai mica decat judecatoreasca definitiva. Sora a decedat la 24.02.2014. Mama a mostenit suma care se va executa silit, executarea este in limita activelor mostenite, conform noului cod civil, sau din cauza ca hotararea initiala este din 2013 se aplica vechiul cod civil si trebuie platita intreaga suma, indiferent de valoarea activelor mostenite?
Cel mai recent răspuns: annaenamcro , utilizator 16:14, 8 Martie 2016

Dacă valoarea bunurilor moștenite este mai mică decât valoarea creanței, nu se execută decât până la limita valorii bunurilor moștenite.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod civil se aplica - cel vechi sau cel nou? annaenamcro annaenamcro Buna ziua, Mama mea este unic mostenitor al surorii sale decedate. Sora decedata avea o executare silita in vigoare asupra averii sale, pentru care exista o ... (vezi toată discuția)
Drepturile copil minor - parinte decedat Mesi35 Mesi35 Este o situatie complicatā,sora mea a decedat de curand lasand un minor de 11 ani. Are un credit bancar pentru locuinta suma inca platibila e in jur de 82 mii ... (vezi toată discuția)
După moartea tatălui am aflat că are datorii la bănci. suntem obligați noi, copiii, să le plătim? Sassolina Sassolina hey buna seara,o singura intrebare am,ma scuzati ptr deranj la ora asta, dar am apelat la varianta online pentru a ma lamuri cu ceva...Am 23 de ani si tatal ... (vezi toată discuția)