avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Cum pot cumpara o masina daca nu am domiciliul ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Cum pot cumpara o masina daca nu am domiciliul permanent in tara?

Doresc sa achizitionez un autoturism in Romania. Am domiciliul stabilit in afara tarii din 2001, iar buletinul a fost predat la Ambasada Romaniei cand am aplicat pentru stabilirea domiciliuilui in strainatate. As dori sa cumpar un autoturism prin virament bancar , care sa fie gata de livrare la venirea in tara. Cum se poate face inregistrarea si asigurarea lui in aceste conditii(ne-rezident in Romania)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:29, 10 Martie 2016
Autoturismul trebuie inregistat unde aveti domiciliul principal( rezidenta fiscala). Acolo se vor aplica taxele necesare specifice tarii (tva, daca este cazul, taxa ploare, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport electronic fara domiciliu? Hana23 Hana23 M-am casatorit de curand si doresc sa iau numele sotului. Am fost la ambasada romana din Londra unde locuiesc de cateva luni, si mi s-a zis ca nu-mi pot ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara tva achitat si restituit LauraIclozan LauraIclozan Buna ziua, sunt o pers. juridica platitoare de TVA (inregistrata in ROI), am achizitionat un autoturism din Germania de la o societate platitoare de TVA. ... (vezi toată discuția)