avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara TVA achitat si restituit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara TVA achitat si restituit

Buna ziua,

sunt o pers. juridica platitoare de TVA (inregistrata in ROI), am achizitionat un autoturism din Germania de la o societate platitoare de TVA.
Factura este fara TVA, aplic taxarea inversa.

Furnizorul mi-a intocmit si o factura separata pt TVA, pe care am achitat-o, iar ulterior mi-a restituit suma prin virament bancar.
Aceasta factura de TVA pe care mi-a emis-o trebuie sa o inregistrez in D390 si in decontul de TVA? Practic nu este o prestare/livrare!

Alte discuții în legătură

Achizitie servicii electronice intracomunitare iolanda76ada iolanda76ada Rog ajutor: firma platitoare de TVA in Romania, inscrisa in ROI primeste factura cu TVA 24% pentru servicii electronice de la furnizorul lor - si el platitor ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)