avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie servicii electronice intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie servicii electronice intracomunitare

Rog ajutor: firma platitoare de TVA in Romania, inscrisa in ROI primeste factura cu TVA 24% pentru servicii electronice de la furnizorul lor - si el platitor de TVA - stabilit in Germania; beneficiarul achita integral factura prin banca.
Nedumerire: cum inregistrez in contabilitate factura? unde apare declarata in D300? o declar si-n D390?
Parerea mea ( din moment ce ei au aplicat M1SS si ne-au considerat neimpozabili dpdv al TVA) inregistrez pe cont de cheltuiala suma totala a facturii - adica o inregistrez practic cu TVA zero in contabilitate, o declar in D300 la randul 26 si nu o declar in 390 ... consider ca nu poate fi aplicata taxarea inversa.
Ce ziceti ?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: iolanda76ada , utilizator 08:19, 30 Iunie 2015
Corect
Normal trebuia sa va factureze fara tva
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)