avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare copil

buna ziua, am si eu o intrebare. Sunt insarcinata dar nu sunt casatorita cu tatal copilului,si suntem despartiti, eu as dori ca acest copil sa fie inregistrat pe numele meu, se poate trece si numele tatalui in certificat cu acordul lui bineinteles, dar copilul sa poarte numele meu?mentionez ca tatl este de acord ca bebe sa fie trecut pe numele meu, insa va putea fi trecut si el in act?eu as vrea sa nu depind de tata atunci cind vreau sa plec din tara cu copilul, avem unele probleme si nu prea ne intelegem , si as vrea sa fac asta pt siguranta mea ca tatal copilului nu imi va creea probleme pe viitor, sau daca obtin custodia totala pot sta linistita? orice sfat mi-ar fi de mare ajutor, multumesc
Cel mai recent răspuns: ginutzajoco , utilizator 08:42, 8 August 2009
Indiferent de numele care il poarta copilul parintii au drepturi egale, asta daca este si tata trecut in certificatul de nastere. Pentru a avea dreptul de a decide unilateral in ceea ce priveste copilul, dupa nasterea acestuia, va trebui sa faceti un proces de incredintare, in cazul in care tatal a recunoscut copilul. Avand hotararea de incredintare definitiva nu mai aveti nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara, printre altele. Desi daca veti dori sa calatoriti in Canada cu copilul, de exemplu, veti avea nevoie de acordul lui, conform ambasadei canadiene.
multumesc mult pt. raspunsuri.
dureaza mult un proces de obtinere a custodiei total , avand in vedere ca tatal este de acord ?mai bn zis , cit ar dura totul, si cu stabilirea pensiei de intretinere, drept de vizita , ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna a copiilor ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 1 an si jumatate. Am obtinut custodia celor 2 copii(17 ani, respectiv 11 ani) pentru care tatal lor plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil gabi_br.ro gabi_br.ro buna ziua.as dori va rog sa-mi enumerati eventuale legi care prevad in ce mod instanta stabileste programul de vizitare de catre tata al copilului aflat in ... (vezi toată discuția)