avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita grajd + animalele din el
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita grajd + animalele din el

Buna ziua,

Pe firma pe care lucrez am un credit cu garantie pe un grajd. Sunt in litigiu cu finantatorul, care ca sa ma opreasca a inceput procedura de executare silita. Pana se rezolva cu procesul, deocamdata grajdul e in executare. Eu vreau sa facurmatorul lucru. Pe acesta firma vor fi cumparate niste animale (acesta e domeniul de activitate) si revandute, eu facand intermedierea lor. Timp de o saptamana vor sta in grajd, de la achizitie pana la vanzare. In acest timp actele pe ele de miscare vor fi facute pe firma. Exista riscul sa imi execute vacile? Sa vina cineva fizic la grajd in acel timp sa le ridice? Sau sa puna gaj pe ele in arhiva electronica? Garantia depaseste valoarea creditului cu mult, inca nu s-a facut nici macar raportul de evaluare, am primit doar somatia de la executor.
Cel mai recent răspuns: Franc Mandelbrot , Consultant credite si finantari 07:49, 9 Martie 2016
Teoretic, pot pune sechestru pe animale. Un executor a devenit celebru executând o vacă. Alt executor are plângere penală pe rol, pentru mai multe vaci, care și-au schimbat proprietarul repede, mai repede decât a scris executorul procesul-verbal.

Practic, nu avem de unde ști ce vor face.
Eu aș duce animalele în altă parte, sau aș pregăti contractele de vânzare înainte să bag animalele în grajd.
Problema e ca pe alt grajd nu face veterinarul acte de miscare, e o procedura si acolo. Sa vedem cu contractul acela. Dar hiar daca garantia depaseste cu mult creditul si daca va fi executata se va acoperi, tot ne poate lua vacile?
Există niște chestii prin Codul Cvil și/sau cel de procedură ce pot deveni interesante, într-o astfel de speță.
Presupun ca, veterinarul face acte pe vaci, nu grajd, veterinarul ar tebui sa se ocupe de sanatatea vacilor nu a grajdului.!Puteti face contract vanzare-cumparare pe vaci si un contract de custodie ptr. a mentine vacile in acel grajd.
Am vazut in NCPC urmatorul articol:
Articolul 680 Accesul la bunurile debitorului
(1) In vederea executarii unei hotarari judecatoresti, executorul judecatoresc poate intra in incaperile ce reprezinta domiciliul, resedinta sau sediul unei persoane, precum si in orice alte locuri, cu consimtamantul acesteia, iar in caz de refuz, cu concursul fortei publice.

Eu de aici deduc ca daca intra executorul in grajd, unde e sediul firmei (are si 2 camere pe aceeasi adresa/cf), mai intai trebuie sa ne ceara consintamantul, si daca nu i-l dam sa intre cu forta. Prin urmare trebuie sa stim inainte sa intre, da?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecătoresc Maricris28 Maricris28 Se poate ca trei persoane sa fie executate silit pentru suma de 4000 euro cătreo persoana fizica ?daca două din aceste persoane nu au venituri sau bunuri ... (vezi toată discuția)
Executare silita , situatie disperata diblue diblue Va rog din suflet sa-mi spuneti ce mai pot face in situatia urmatoare: in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale de 3000 euro.In 2008 am ... (vezi toată discuția)
Bilet avalizat ContSters69460 ContSters69460 in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)