avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aut. de Constructie sunt informatii cu caracter public?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aut. de Constructie sunt informatii cu caracter public?

Buna ziua.

Imi puteti spune, va rog, daca autorizatiile de constructie sunt informatii cu caracter public si pot sa cer sa le vad?

Si daca sunt publice, am acces si la documentele pe baza carora s-a eliberat autorizatia respectiva?

Ma intereseaza sa vad certificatele de urbanism din "spatele" autorizatiilor si actul de proprietate.

Pe scurt, mie mi se cere PUZ pentru aut de constructie si vreau sa vad si daca acelasi tratament a fost aplicat pentru CU-urile terenurilor pe care au construit domnii din administratia locala dintr-o comuna de langa Bucuresti.
De asemenea, vreau sa vad daca in contractele de vanzare pe baza carora s-a reconstituit dreptul de proprietate apar si domni din administratia locala si daca acele tranzactii si/sau terenuri apar in declaratiile de avere si interese.
Cel mai recent răspuns: Ciprian68 , utilizator 14:57, 9 Martie 2016
Cred că mai degrabă au regim de secret de serviciu.
Dar PUZ-urile?
Conform art. 7 alin. 21 din legea 50/1991 autorizatiile de construire au caracter public si se pun la dispozitia publicului. La fel si PUZ-urile, sunt publice.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planul de urbanism b.stefan78 b.stefan78 Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am rugămintea dacă se poate sa ma ajutați cu o ... CodRT CodRT Bună ziua, Am rugămintea dacă se poate sa ma ajutați cu o informație. Vreau sa achiziționez un imobil și este menționat ca imobilul este construit pe ... (vezi toată discuția)
Teren de 169 de mp RO46024 RO46024 Buna ziua!Sunt un cetatean al acestei minunate tari si detin un teren de 169 de mp cu o deschidere la strada de 7,5 mp.Vreau sa beneficiez de acest teren ... (vezi toată discuția)