avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte Identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte Identitate expirata

Buna.

Cineva care este intr-o tara membra UE are buletinul expirat. Poate cineva din Romania sa-l schimbe cu imputernicire sau ceva acte trimise din tara straina fara ca persoana fara buletin sa vina in tara?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: matei23s , utilizator 20:49, 28 Martie 2016
Da. Persoana cu actele expirate se prezinta la ambasada/consulatul Romaniei din tara straina in care se afla, unde pe baza titlului de calatorie imputerniceste o persoana din Romania care sa se prezinte la ghiseul serv. de evidenta pentru a depune cererea si a primi actul de identitate. Dupa care trimite persoanei imputernicite toate documentele:cartea expirata, procura, pozele, certif de nastere, dupa caz casatorie/deces sot, nastere copii, acte de proprietate, 12 lei taxe.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Reînnoire acte român plecat din țară Monalisa69 Monalisa69 sunt mama unui baiat de 26 ani care lucreaza in starinatate si i sa expirat ci si el nu poate venii in tara ca isi pierde serviciul . Eu pot sa-i fac ci ... (vezi toată discuția)