avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte Identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte Identitate expirata

Buna.

Cineva care este intr-o tara membra UE are buletinul expirat. Poate cineva din Romania sa-l schimbe cu imputernicire sau ceva acte trimise din tara straina fara ca persoana fara buletin sa vina in tara?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: matei23s , utilizator 20:49, 28 Martie 2016
Da. Persoana cu actele expirate se prezinta la ambasada/consulatul Romaniei din tara straina in care se afla, unde pe baza titlului de calatorie imputerniceste o persoana din Romania care sa se prezinte la ghiseul serv. de evidenta pentru a depune cererea si a primi actul de identitate. Dupa care trimite persoanei imputernicite toate documentele:cartea expirata, procura, pozele, certif de nastere, dupa caz casatorie/deces sot, nastere copii, acte de proprietate, 12 lei taxe.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)
Reînnoire acte român plecat din țară Monalisa69 Monalisa69 sunt mama unui baiat de 26 ani care lucreaza in starinatate si i sa expirat ci si el nu poate venii in tara ca isi pierde serviciul . Eu pot sa-i fac ci ... (vezi toată discuția)