avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea fostei sotii din numele meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea fostei sotii din numele meu

Am divortat acum 3 ani, si de atunci pina in prezent, am avut aproximativ 15dosare la mai multe instante, pe care evident, le-au vazut si alte persoane, si care mi-au deteriorat imaginea publica. In urma divortului a pastrat numele de casatorie, pentru citez " a nu fi copilul stresat ca se numeste intr-un fel, si mama altfel".
Avind de suferit din acest motiv, inclusiv financiar as vrea sa stiu daca este vreo modalitate de a o forta sa treaca inapoi la numele de domnisoara.

Va multumesc
Din pacate nu exista o modalitate legala de o determina pe fosta sotie sa schimbe numele, daca in dosarul de divort s-a hotarat sa pastreze numele.
Multumesc
Ce legatura au faptul ca ati avut dosare cu numele fostei sotii?
Ce persoane au vazut aceste dosare si in ce baza? Mie nu imi pare evident ca trebuie sa le vada, sunt date personale.
Ce anume v-a deteriorat imaginea publica, persoanele sau dosarele, nu inteleg?

Cum anume ati suferit financiar din cauza ca si pe fosta o cheama la fel, eu am sute si sute de tizuri si asta nu-mi stirbeste finantele.
Totusi, daca aveti dovezi ca va face rau un lucru, de regula sunt moduri de a-l corecta. Pentru asta, incerc sa inteleg ce si cum.

Din cauza acestor dosare, afacerile (in speta 2 farmacii) a avut de suferit, in sensul ca furnizorii nu au mai avut incredere in mine, am fost denigrat in cadrul organizatiilor profesionale din doua judete. De asemenea, problemele cauzate la furnizori, m-au fortat sa vind un fond de comert. De asemenea, una din cele doua farmacii, la care si ea era administrator, a fost golita la propriu de marfa avind valoarea de ~70000Euro. Evident, am facut plangere penala, dar Parchetul a pronuntat un NUP, motivind ca era Administrator, si putea sa ia marfa (ma refer la medicamente, in care includ psihotrope, si alte medicamente care se elibereaza pe baza de prescriptie). Intr-un final, cind am ajuns in instanta a dovedit ca facut retururi de 15000RON, timp in care eu am platit furnizori din averea proprie, in cuantum de 230000RON.
Asa am suferit financiar.:)
si care e legatura cu numele? adica ce ar fi fost diferit daca ar fi revenit la numele de fata?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele ... adrian ioan adrian ioan Buna ziua,sora mea a divortat in anul 2000 păstrându-și numele de casatorie deoarece avea la acea data un copil minor.Acum vrea să-și schimbe numele avut ... (vezi toată discuția)