avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC - eliminare plafon 3400 ron
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC - eliminare plafon 3400 ron

Buna ziua,

momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data.

Daca eliminarea plafonului de 3400 de ron va intra in vigoare din 01.07.2016, voi beneficia de aceasta eliminare sau cum mi se va calcula indemnizatia?

Este posibil ca dupa terminarea concediului de maternitate, sa intre tatal in CCC pentru o luna, iar apoi sa renunte el si sa intru eu in CCC ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 23 Iunie 2016
stirea initiala zicea asa:

<<"Tocmai de aceea, legea actuala a fost considerata nedreapta de deputatii din comisia de munca. Parintii primesc in prezent maximum 3400 de lei pe luna in primul an de crestere a copilului, si nu mai mult de 1200 de lei pe luna, pentru al doilea an. Aceste sume au fost eliminate de deputati. Decizia finala va fi luata insa saptamina viitoare cand plenul Camerei Deputatilor va hotari daca cei care stau acasa cu copiii trebuie sa primeasca 85 la suta din veniturile realizate in ultimele 12 luni.">>

ca atare ma asteptam sa gasesc ceva pe ordinea de zi saptamana aceasta... de asta zic ca miroase a gargara....
1. Orice discutie pe acesta problema este de prisos acum.

2. Sa asteptam sa apara, oficial, legea si apoi avem tot timpul sa discutam pe marginea ei.
Nu stiu daca este sau nu gargara, insa Ministrul Muncii prezent la lucrările Comisiei de Muncă, a explicat că nu susţine toate modificările adoptate de deputaţi, dar sa asteptam votul final si apoi promulgarea legii de catre Presedinte si vedem ce a iesit.
abc82 a scris:

stirea initiala zicea asa:

<<"Parintii primesc in prezent maximum 3400 de lei pe luna in primul an de crestere a copilului, si nu mai mult de 1200 de lei pe luna, pentru al doilea an. ">>

ca atare ma asteptam sa gasesc ceva pe ordinea de zi saptamana aceasta... de asta zic ca miroase a gargara....


Gresit! In prezent parintii primesc max.3400 DACA au optat pentru a sta acasa 1 an si max 1200 daca stau 2 ani :(!
Ceea ce ati scris mai sus era un proiect votat anul trecut in toamna dar care nu a primit votul final fiind tergiversate discutiile pana in prezent...

Inca de anul trecut urma sa se renunte la plafonari insa... :( ... am ramas doar cu conferintele de presa ale reprezentantilor puterii de atunci ( inclusiv a d-nei foste Ministru a muncii Rovana P.) in care promiteau marea cu sarea :

“Lucrăm la un pachet integrat de servicii pentru copii şi, în cadrul lui, avem prevăzută eliminarea plafonului de 3.400 de lei”, a spus Rovana Plumb, asigurând că plafonul va dispărea din ianuarie 2016.(sursa : [ link extern ] ) .

Pe de alta parte "Senatul a votat modificarea legii privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor de pana la 2 ani, astfel cine opteaza pentru primul sau al doilea an ar putea primi minim 600 de lei sau maxim 3400 in primul, iar in al doilea an cel mult 1200, indiferent de optiune, potrivit Mediafax."
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
mamalui matei, utilizator
cam asa stateau lucrurile...:(

[ link extern ] /

suntem la mijlocul saptamanii si ... nimic nou sub "soare" :( ! HM!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)
Modificari la indemnizatie crestere copil pazvanti pazvanti Buna ziua, Avand un copil de cateva luni urmaresc modificarea referitoare la indemnizatia de crestere acopilului. Mai exact, ceea ce este prezentat in acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie modificarile legii daca vor intra in vigoare? Flori1980 Flori1980 Buna seara. Vreau sa stiu daca pot beneficia de modificarile legii privind indemnizatia de cc, modificari care pot intra in vigoare de la 01.07.2016, avand in ... (vezi toată discuția)