Buna ziuza
In anul 2009 am incheiat o promisiune bilaterala de V-C pentru un teren, plata urmand a se efectua in rate. In anul 2012 am terminat de achitat ratele. Pentru a incheia actul final de V-C, am tot discutat cu proprietarul (telefonic) care m-a tot amanat... In anul 2014 mi-a comunicat ca a divortat si s-a mutat in SUA, si ca cel mai indicat ar fi sa inchei acest act cu fosta sotie a sa...(trecuta in promisiune ca si proprietar alaturi de el) - de care nu am reusit sa dau...am considerat ca sunt totusi oameni seriosi, ca au oarece probleme si...am lasat timpul sa treaca ...Acum, in 2016 am reusit sa o contactez pe sotie care mi-a comunicat nervoasa ca nu are cunostinta de actiunile fostului sot, ca nu poate sa incheie in astfel de act..(mentionez ca nu locuim in acelasi oras, distanta fiind considerabila)
Promisiunea bilaterala nu are specificat niciun termen in care trebuie incheiat actul final de V-C...
Ce pot face pentru a-mi recupera banii sau imobilul pentru care am platit??
Va multumesc
Puteati actiona in instanta pentru a obtine hotarare care tine loc de act autentic in termen de 3 ani de la momentul prevazut in antecontract de incheiere a contractului. Daca mentionati anul 2012, ma tem ca acest termen s-a implinit in anul 2015.
Paratii trebuiau numai citati, nu si sa se prezinte. Chiar va ajuta sa nu se prezinte.
Trebuie vazut antecontractul in tot cazul.
1. In antecontract, nu este precizat un termen pentru incheierea actului final. Sa presupun ca se subintelege?
2. Daca proprietarul nu a fost de gasit?
3. Sa consider ca am platit acesti bani pentru a participa la bunastarea domnului proprietar?
Multumesc
Nu stim daca se subintelege, trebuie citit si vazut.
Adica? Ati facut demersuri la autoritati si nu l-ati gasit?
Cine foloseste imobilul? Gasiti-l si incercati sa negociati, cine e proprietar? S-a partajat bunul?
Proprietarul este plecat, stabilit in SUA. Imobilul, nu il foloseste nimeni, deoarece este un teren extravilan, in varful muntelui. Nu stiu cum sa aflu daca s-a partajat acest bun in urma divortului. Tot ce stiu este ca: sotia (trecuta ca si proprietar impreuna cu el in antecontract) spune ca nu stie nimic, iar el, mi-a spus ca nu mai pot face nimic ca sa intru in posesia bunului.