avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa bunicilor de catre un copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa bunicilor de catre un copil minor

Buna ziua,
Sunt mamica unei fetite de 2 ani si impreuna cu bunica vrem sa lasam casa bunici fetitei mele. Ce document ar tb sa fac pt ca fetita mea minora fiind in cazul in care eu mamica ei decedez si nici bunica nu mai este sa beneficieze in totalitate de casa bunici.

mentionez ca bunica este vaduva si eu sunt singura fica
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mariaevelina , utilizator 17:54, 13 Martie 2016
sa ii faca testament.
Ce intelegeti prin a beneficia minora de acea casa?
Care e cauza pentru care nu mosteniti dv., ca ar putea beneficia copila si asa.
Intelegeti ca operatiunea are costuri suplimentare actuale si viitoare?
este pur si simplu dorinta noastra a mamei copilului si a bunici - dorim pur o protectie in cazul decesului si a mamei si a bunici minora sa fie protejata - practic aceasta casa a bunici sa devina 100% a fetitei si nu si a altor mostenitori - poate cum ar fi tatal fetitei sau familia acestuia - fetita este singura la parinti
ce documet tb sa intocmim si cu aproximatie care sunt costurile
multumesc pt sprijin
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
mariaevelina, utilizator
AVLIL a scris:

Ce intelegeti prin a beneficia minora de acea casa?
Care e cauza pentru care nu mosteniti dv., ca ar putea beneficia copila si asa.
Intelegeti ca operatiunea are costuri suplimentare actuale si viitoare?

cine ma ajuta si pe mine??
sa intelega bine intrebarea mea - fetita mea sa mosteneasca casa bunicii adica a mamei mele doar dupa decesul bunicii si decesul meu, ce acte tb sa facem si in ce conditii?
- mentionez ca fetita este singura la parinti iar eu mama ei sunt tot singura la parinti iar tatl meu a decedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil minor - procent polita de viata - rezerva succesorala mariaevelina mariaevelina In urma decesului tatalui fetita lui in varsta de 4 ani beneficiaza din asigurare de viata a tatalui ei de un procent de 34% alaturi de 2 frati ai tatalui ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici furgim furgim Daca tatal meu nu a facut succesiunea dupa moartea mamei lui (a fost singurul mostenitor) pot eu mosteni dupa moartea tatalui si casa bunicii? Sunt costuri ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii lupas  alexandra lupas alexandra Mama a decedat in ian. a.c. Care este termenul legal in care pot face dezbaterea succesiunii?Sunt singurul mostenitor si din motive financiare nu pot estima ... (vezi toată discuția)