avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la bunici

Daca tatal meu nu a facut succesiunea dupa moartea mamei lui (a fost singurul mostenitor) pot eu mosteni dupa moartea tatalui si casa bunicii?
Sunt costuri suplimentare in acest caz , daca mostenirea tatlui nu a fost facuta la timp?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 08:34, 30 Noiembrie 2009
Dvs si fratii dvs(in ideea in care acestia exista)o mosteniti pe bunica.
Costurile le aflati la notariat!
Trebuie facute ambele succesiuni- dupa bunica si dupa tatal dvs.
Daca succesiunea se dezbate la peste doi ani de la data decesului, se plateste (in afara costurilor cu succesiunea) si un impozit catre stat, in procent de 1% din valoarea bunurilor mostenite.
Se ia ordinea deceselor: Daca bunica a decedat inaintea tatalui Dvs. (asa am ineles) atunci mosteneste tatal, iat dupa decesul tatalui se face a doua succesiune. Deci in aceasta situatie avei de facut 2 succesiuni. Si asa cum a mai scris mai sus, daca au trecut 2 ani de la decesul persoanei dupa care se face succesiunea se taxeaza 1 % din valoarea masei succesorale, impozit pe succesiune neefectuata, suma pe care notarul o va vira la stat.
Ar fi bine sa nu mai amanati :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenitor din legal ContSters259084 ContSters259084 Va aduc la cunostinta urmatoarea speta : Bunici din partea tatalui au fost casatoriti 40 de ani bunicul a murit in urma cu 10 ani,insa dupa moartea lui nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)
Mi-au murit amândoi părinții și sunt unicul moștenitor. de ce trebuie să dezbat două succesiuni? dan66aurel dan66aurel Mama a decedat in noiembrie 2012, tata a decedat in mai 2017, nu am facut succesiune dupa mama si am demarat acum dupa ce a decedat si tata. Am mers la un ... (vezi toată discuția)