avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare la interogatoriu.Consecinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare la interogatoriu.Consecinte

Buna ziua!
daca intr-un proces de rezolutiune contract intretinere ,reclamantul nu se prezinta la interogatoriu in mod repetat pe motiv de boala ce se intampla, de cate ori se poate amana.?De asemenea distanta in km de la domiciliul reclamantului pana la instanta e considerabila , cateva ore de mers cu masina.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:01, 12 Martie 2016
Dacă starea de boala îl impiedica sa se prezinte depinde când se va putea prezenta.
Instanta se poate duce și la domiciliul reclamantului pentru interogatoriu dar dacă este distanta mare instanta poate cauta alte variante juridice.
Nu ați vorbit cu avocatul dvs?
Eu sunt paratul in cauza.Reclamantul are avocat, a cerut amanare. Cat despre boala nu stie nimeni cat va tine ,e cronica. Reclamantul are 80 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
ContSters344547, utilizator
Daca se insista in luarea acestui interogatoriu, exista posibilitatea luarii prin comisie rogatorie

Articolul 357 Cod Procedura Civila
Luarea interogatoriului prin judecător delegat sau comisie rogatorie
(1) Instanţa poate încuviinţa luarea interogatoriului la locuinţa celui chemat la interogatoriu, printr-un judecător delegat, dacă partea, din motive temeinice, este împiedicată de a veni în faţa instanţei. În acest caz, răspunsurile la întrebări se vor consemna în prezenţa părţii adverse sau în lipsă, dacă aceasta a fost citată şi nu s-a prezentat.
(2) Partea care locuieşte în circumscripţia altei instanţe, în cazurile prevăzute la alin. (1), se va asculta prin comisie rogatorie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Cristina Pielmus , Avocat
Da, depinde însă și ce interese are fiecare parte și ce vrea sa facă.

Ar fi bine sa aveți și dvs. avocat angajat pentru a va apară în proces.

Dacă rezulta imposibilitatea de prezentare bazata pe acte instanta va avea în vedere și ce solicita partile din proces.
Am si eu avocat. cat despre interese cred ca e clar: reclamantul vrea rezolutiunea contractului iar paratul nu e de acord fiind in fapt vorba de o donatie deghizata in care lipseste actul secret.S-a mers pe incredere si pe intelegere verbala. Dupa 5 ani fara probleme, reclamantul se face ca "uita" de intelegerea verbala si ia de bun contractull de intretinere fictiv, reclamand ca nu l-am intretinut .(reclamantul e tatal meu)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
ContSters344547, utilizator

Alte discuții în legătură

Amanare interogatoriu proces civil stemno stemno Buna ziua, Poate cineva ca reclamant sa se sustraga de la interogatoriu (in mod repetat, invocand motive de boala...) desi instanta (civila) il cheama la ... (vezi toată discuția)
Administrarea interogatoriului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, doar reclamantul poate sa administreze proba interogatoriului? Daca si partea parata a solicitat si a primit dreptul de a pune intrebari prin ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu la domiciliu parere parere am si eu nevoie de un raspouns, daca se poate. as aprecia foarte mult. sunt data in judecata. mi s-a spus ca o sa fiu chemata la interogatoriu. eu doresc ... (vezi toată discuția)