avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Suprafata declarata (pfa in apartament)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Suprafata declarata (pfa in apartament)

Buna ziua. Am un sediu PFA in locuinta proprie (apartament cu 2 camere) si nu stiu ce suprafata trebuie sa trec in contractul de comodat, in conditiile in care un singur calculator pe care imi desfasor activitatea. La data infiintarii PFA-ului am depus un contract de comodat, la Registrul Comertului, in care nu este trecuta suprafata, intr-ucat la vremea respectiva, nu se plateau impozite pentru cei cu PFA in apartament. suprafata din contractul de vanzare-cumparare a apartamentului este de 43mp. Am discutat cu un evaluator si mi-a spus ca o sa vina sa faca masuratorile dupa terminarea actelor, adica dupa ce eu trec suprafata. Va rog sa ma ajutati, daca se poate, sa ma indrumati la cine trebuie sa apelez, sau pe cine sa intreb ce suprafata corecta trebuie sa trec in acte. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 12:22, 9 Martie 2016
Nu va grabiti sa faceti evaluarea deoarece nu este necesara. Asteptati cateva zile,trebuie sa se publice in Monitorul Oficial modificarea la Normele de aplicare a Codului fiscal,acestea fiind deja in proiect pe site-ul Ministerului de Finante.
www.avocatnet.ro/content/art...

Dvs sunteti in situatia in care nu poate fi delimitata suprafata folosita de catre PFA fata de de cea folosita ca locuinta, astfel ca nu este nevoie sa faceti nicio evaluare.
Exista o rubrica in formularul de declaratie care se depune la Serviciul Taxe si Impozite Locale, la care se precizeaza ca desi aveti sediu social in imobil, nu desfasurati activitati economice acolo. Sau, mai nou, asa cum rezulta din articolul de mai sus, exista un proiect de modificare legislativa din care reiese ca se poate desfasura si activitate economica, dar conditia pentru a plati impozitul la nivelul de locuinta rezidentiala, este de a nu deduce cheltuiala cu utilitatile apartamentului pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Lamurire impozit pe locuinte rezidentiale/nerezidentiale Catalin39 Catalin39 Doresc sa ma asigur ca inteleg care este procedura cu privire la delimitare. Din cate am inteles de la un reprezentat al Directiei de Taxe si Impozite, in ... (vezi toată discuția)