avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotararile judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotararile judecatoresti

Hotararile judecatoresti , sentintele , solutiile , definitive si irevocabile , in cadrul proceselor civile sunt OBLIGATORIU EXECUTABILE ?
Daca partea impotriva caruia sa emis o astfel de horarare , desconsidera hotararea instantei , ce i-se poate intampla ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: yamandy , utilizator 18:30, 9 Martie 2016
Buna ziua,
Se apeleaza la un executor judecatoresc si se executa sentinta.
Sa plateasca sume de bani, nervi, inutil.
E TARE ! Inteleg ca o hotarare judecatoreasca , in conditiile in care executorul judecatoresc este in IMPOSIBILITATEA ( niciunde nu apare in legislatie varianta asta , a escrocilor, a teparilor ) de al executa pe cel impotriva caruia sa emis hotararea , imposibilitate produsa prin intrarea VOITA in insolventa (renuntare la servici , proprietati vandute sau transferate la terti, intretinut ,chipurile ,de copii , etc. ), scuzati-mi termenul , este considerata un R...T ??? Imi este f.f.f.greu sa cred ca avem astfel de legi ! Astept un raspuns , eventual un punct de vedere obiectiv. Al meu punct de vedere ar fi , ca la astfel de cazuri , ma refer cu precadere la acele hotarari care implica executorul , sa existe si o a doua varianta de hotarare judecatoreasca , deasemenea , definitiva si irevocabila , prin executare cu lipsa de libertate , prin munca in folosul comunitatii , pana la incidenta celor ce a generat aceea hotarare. (in acest caz ma refer la tepari , escroci , debitori ce prejudiciaza atat Statul cat si cetateanul ) ,in conditia in care , daca pana la o anumita data , pe care tot instanta o hotaraste , cel caruia i sa emis hotararea judecatoreasca nu face dovada achitarii prejudiciului. Dar asta-i un punct de vedere , doresc totusi ,daca este posibil d.p.d.v.juridic sa fiu contrazis vis a vis de concluzia trasa de mine , legata de insemnatatea , de valoarea unei hotarari judecatoresti , in speta pe care am formulat-o si nu numai . Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hotarare judecatoreasca si recurs sau....doar recurs? leonora leonora Buna ziua. Doresc sa fac recurs la Curtea de Apel in urma unei Hotarari Judecatoresti si nu stiu daca trebuie sa execut acea hotarare si sa fac recurs sau se ... (vezi toată discuția)
Cum se pune in aplicare sentinta de incredintare minor, sentinta care este definitiva ? flurryorama flurryorama Buna ziua! Mamei ii este incredintata, prin sentinta definitiva, fetita spre crestere si educare. Fetita se afla la tata care nici nu vrea sa auda de ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare de granituire Vuck Vuck Buna ziua, In urma unui proces de granituire s-a stabilit in instanta, prin hotarare definitiva si irevocabila , linia de hotar. Dupa pronuntarea hotararii ... (vezi toată discuția)