Hotararile judecatoresti , sentintele , solutiile , definitive si irevocabile , in cadrul proceselor civile sunt OBLIGATORIU EXECUTABILE ?
Daca partea impotriva caruia sa emis o astfel de horarare , desconsidera hotararea instantei , ce i-se poate intampla ? Multumesc.
E TARE ! Inteleg ca o hotarare judecatoreasca , in conditiile in care executorul judecatoresc este in IMPOSIBILITATEA ( niciunde nu apare in legislatie varianta asta , a escrocilor, a teparilor ) de al executa pe cel impotriva caruia sa emis hotararea , imposibilitate produsa prin intrarea VOITA in insolventa (renuntare la servici , proprietati vandute sau transferate la terti, intretinut ,chipurile ,de copii , etc. ), scuzati-mi termenul , este considerata un R...T ??? Imi este f.f.f.greu sa cred ca avem astfel de legi ! Astept un raspuns , eventual un punct de vedere obiectiv. Al meu punct de vedere ar fi , ca la astfel de cazuri , ma refer cu precadere la acele hotarari care implica executorul , sa existe si o a doua varianta de hotarare judecatoreasca , deasemenea , definitiva si irevocabila , prin executare cu lipsa de libertate , prin munca in folosul comunitatii , pana la incidenta celor ce a generat aceea hotarare. (in acest caz ma refer la tepari , escroci , debitori ce prejudiciaza atat Statul cat si cetateanul ) ,in conditia in care , daca pana la o anumita data , pe care tot instanta o hotaraste , cel caruia i sa emis hotararea judecatoreasca nu face dovada achitarii prejudiciului. Dar asta-i un punct de vedere , doresc totusi ,daca este posibil d.p.d.v.juridic sa fiu contrazis vis a vis de concluzia trasa de mine , legata de insemnatatea , de valoarea unei hotarari judecatoresti , in speta pe care am formulat-o si nu numai . Multumesc .