Buna ziua,
Soacra mea e divortata de 4 ani de zile (divortul a fost initiat de socrul meu). Anul acesta socrul vrea partea lui din apartament (ei au un apartament trecut pe numele amandurora si o masina trecuta doar pe numele lui). Ei au doi copii. Intrebarile mele sunt:
1. Cat ii revine socrului din apartament? (ii revine jumatate?)
2. Soacra poate sa nu fie de acord cu partajul?
3. Cum se stabileste cota parte a fiecaruia daca soacra mai are un credit de platit pana in august 2016 pentru ca a pus usi, parchet, geamuri termopane si a zugravit? (credit pe care l-a platit singura)
Se dispune expertiza in instanta, si in functie de venituri/ credit se stabileste cine cat a contribuit.
Jumatate jumatate este o prezumptie care poate fi rasturnata prin dovedirea unui salariu mai mare, bani proprii etc.
Nu ai cum sa te impotrivesti partajului, nu poate ramane nimeni in coproprietate fortat.
In cazul in care socrul nu vrea sa mearga pe varianta unui partaj in instanta (deoarece presupune prea multi bani) si ii propune soacrei doua variante:
1. sa ii dea el partea pe jumatatea lui de apartament.
2. sa bage pe cineva in gazda in jumatatea lui de apartament.
In cazul in care cele doua variante nu sunt acceptate de soacra, el are dreptul sa bage pe cineva in gazda in jumatatea lui? Intreb, deoarece soacra a fost parasita (adica el a plecat de acasa si a dat divort) si acum vrea cu orice pret jumatatea lui de apartament, dar pe cat posibil se fereste sa intre in instanta.