avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala Asociatie de Proprietari-IMPUTERNICIRI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala Asociatie de Proprietari-IMPUTERNICIRI

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
este vreun articol in legea 230/2007 sau in Instructiunile de aplicare ale ei, care specifica numarul imputernicirilor date de diversi vecini -proprietari unuia si acelasi alt proprietar ca sa-i reprezinte la Adunarea Generala ?
Nu m-am mai confruntat cu acest aspect de cand sunt presedinta, dar s-ar putea ca anul acesta sa fie cazul !
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 21:51, 16 Martie 2016
amvirdan a scris:

Oricum, la o adunare generala e bine sa voteze strict persoanele prezente care isi afirma vointa proprie. Acele imputerniciri pot fi utilizate doar pentru cvorum.
Foarte democratic. Adica particip, asigur cvorumul, dar nu votez ca nu vrea "nu stiu cine". Oricum, la reconvocata nu conteaza cvorumul, asa ca imputernicirea are valoare pentru vot.

Eu inteleg ca daca imputernicesc pe cineva, o fac pentru ca am incredere in persoana respectiva si imi asigura reprezentarea tuturor drepturilor, deplin.

Corect!
Cei ce prezinta imputerniciri au dreptul sa voteze in numele celor pe care-i reprezinta.
Acum intreb si eu ce parere aveti daca unul proprietar ce-l reprezinta cu imputernicire si pe vecinul sau, se ridica frumos in adunare si-l propune presedinte pe cel pe care-l reprezinta!#-o
Asta asa ca sa-i faca omului "un bine". Iar pentru cei de pe forum, problema as vrea sa provoace doar un zambet de sfarsit de saptamana. L-ati alege presedinte pe cel reprezentat de vecin, ca doar are toate drepturile?
Pe langa situatia expusa de catre @adriantot,ce parere va formati in situatia in care proprietarul X acorda imputernicire lui Y si in cadrul adunari generale se discuta si problema restantierilor-situatie in care se afla X si la sfarsit apare ca inclusiv X prin imputernicire a fost de acord sa fie actionat in instanta-desi X nu a fost prezent fizic la adunarea generala ?
Catre Adriantot, pentru alegeri situatia se pune altfel, nominalizarea si acceptarea trebuie sa fie facuta cand persoana e de fata, nu poate fi facuta in absenta. Cum nu poate fi presedinte o persoana care nu este membru al Asociatiei si/sau care nu locuieste la adresa Asociatiei. Nu cred ca pot fi amestecate problemele. Nu cunosc temeiul legal, dar cum toate Codurile de procedura se bazeaza pe reguli elementare de bun simt, cred ca trebuie sa existe si pentru un astfel de caz o lege. :innocent:
Catre ynocentta, restantierul stie ca este in culpa, vrea sau nu , calea fireasca este cea a justitiei pentru recuperarea prejudiciului, de care "X" este constient..., doar ca poate sa o lungeasca.

Alte discuții în legătură

Cum se aleg corect presedintii asociatiilor de locatari gicadima gicadima La noi in asociatie nu putem scapa de vechiul presedinte deoarece foloseste fel de fel tertipuri pentru a ramane in functie. Data trecuta a supus la vot prima ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)
Nr imputerniciri adunare generala casutza casutza Buna ziua, Citind mai cu atentie ce spune legea 230/2007 legat de reprezentarea in cadrul adunarii generale, am inteles ca: 1. un proprietar poate fi ... (vezi toată discuția)