Elidor a scris:
Catre Adriantot, pentru alegeri situatia se pune altfel, nominalizarea si acceptarea trebuie sa fie facuta cand persoana e de fata, nu poate fi facuta in absenta. Cum nu poate fi presedinte o persoana care nu este membru al Asociatiei si/sau care nu locuieste la adresa Asociatiei. Nu cred ca pot fi amestecate problemele. Nu cunosc temeiul legal, dar cum toate Codurile de procedura se bazeaza pe reguli elementare de bun simt, cred ca trebuie sa existe si pentru un astfel de caz o lege. :innocent:
Ati uitat, ca legea 230 din 2007 spune ca presedintele nu poate fi ales decat din randul membrilor comitetului executiv: < PresedinteIe asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi Ia alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv... >
Am auzit cazuri in tara de presedinti care au avut peste 150 de imputerniciri. Ce facem cu aceste abuzuri, nu cumva e un Conflict de Interese, sa aduci sute de imputerniciri, tu, ca presedinte, sa te auto-votezi sau sa votezi ce vrea conducerea asociatiei, dar poate proprietarii care au dat imputerncirile nu-s de acord cu toate hotararile luate la acea adunare generala ?
Ce scrie intr-un articol pe Internet ne pune pe ganduri cu acest dubios drept de a folosi votul altora cu toptanul: <<< Alegerea preşedintelui şi comitetului la Asociaţia de Proprietari nr. 11 din Craioviţa Nouă este motiv de scandal. Unii proprietari sunt nemulţumiţi că preşedintele a adus peste 170 de împuternici pentru a fi reconfirmat în funcţie. Locatarii susţin că modul în care s-au obţinut semnăturile nu ar fi tocmai corect, fiindcă semnatarii nici nu ştiu pentru ce i-ar fi delegat pe cei prezenţi la întâlnire. Majoritatea l-a delegat chiar pe preşedinte, cum ar veni, să se autovoteze ! >>>
[
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor. ]