Acum ceva timp mi-au fost furate oglinzile de la masina .
In seara incidentului persoana in cauza a fost surprinsa de camerele de supraveghere .
M-am dus a 2-a zi la politie si am facut plangere scrisa in care am precizat suma prejudiciului cauzat.
Dupa o perioada de 6 luni primesc raspuns de la procuratura ca persoana a fost gasita , a recunoscut fapta dar nu este urmarita penal deoarece nu prezinta pericol public.
In perioada aceasta eu mi-am achizitionat noi oglinzi , problema ramane cum pot sa-mi recuperez prejudiciul cauzat .
Factura de la oglinzile noi eu nu o mai am deoarece credeam ca nu va fi prins hotul.
In momentul de fata daca il dau in judecata si voi cere prejudiciul din plangerea mea penala am posibilitatea de castig chiar daca nu mai pot face dovada costurilor de inlocuire ?
Mai trebuie sa precizez ca in scrisoarea de la procuratura reiese ca hotul este minor.
Daca este minor automat ar trebui sa aibe un tutore legal care raspunde pentru el.
Intrebarea mea era daca pot sa il dau in judecata si sa castig fara sa am acea factura cu schimbarea oglizilor pe care nu o mai am.
Puteti formula actiune la instanta civila conform art.1.372 NCC,valoarea prejudiciului o puteti dovedi cu expertiza tehnica,sau o factura proforma de la o firma care produce(comercializeaza) oglinzi asemanatoare.
Imi puteti spune daca aceasta factura proforma trebuie sa fie cu data cand le-am inlocuit sau se poate acepta si data de acum ?
Toate taxele pentru deschiderea procesului sunt suportate in prima faza de mine vor fi recuperate dupa castigarea lui sau voi fi despagubit doar contravaloarea din factura proforma ?
Puteti formula actiune la instanta civila conform art.1.372 NCC,valoarea prejudiciului o puteti dovedi cu expertiza tehnica,sau o factura proforma de la o firma care produce(comercializeaza) oglinzi asemanatoare.
Apreciati ca o proforma, fara valoare fiscala si obligatie de plata in baza ei, va face in instanta dovada prejudiciului efectiv?