avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru o eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru o eleva

Buna. vreau sa stiu daca o minora care a devenit mamica si merge la scoala, ia indemnizatie si pe timpul sarcini,timp in care a fost la scoala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vanaugabriela , utilizator 19:44, 11 Martie 2016
ce indemnizatie?
1. - Pe timpul sarcinii nu primeste nici o indemnizatie.
- Dupa ce naste va putea solicita alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 an si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.

2. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) a frecventat cursurile de zi ale unei forme de invatamant poate solicita indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) care este de 600 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Pe perioada cat primeste aceasta indemnizatie poate merge in continuare la scoala.
pentru copil. ea inca mai face scoala. vreau sa stiu daca se ia in calcul si perioada de sarcina 9 luni.
1. La ce sa se ia in calcul perioada de 9 luni de sarcina? Ce doriti sa obtineti?

2. Recititi raspunsul meu de mai sus.
cata vreme e insarcinata, legal, nu exista nici un copil, deci nu exista nici indemnizatie pentru crestere copil

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului florin40 florin40 Buna ziua ,va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare .Am o fiica in anul 2 la o scoala postliceala ,este insarcinata si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua, M-am inscris la o postliceala particulara dar acreditata de stat in luna iulie anul acesta,intrebarea mea este : pot beneficia de indemnizatie in ... (vezi toată discuția)