avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
M-am inscris la o postliceala particulara dar acreditata de stat in luna iulie anul acesta,intrebarea mea este : pot beneficia de indemnizatie in cazul in care raman insarcinata?Incepand cu ce luna se calculeaza indemnizatia si in valoare de cat va fi indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 24 Iulie 2015
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sunteti eleva la zi la acea scoala atunci veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca in aceste 12 luni nu ati avut venituri profesionale impozabile (ex: salarii) atunci indemnizatia lunara pentru CCC este de 600 lei.
- Veti mai beneficia si de alocatia de sta pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.
Multumesc pentru raspuns!Cele 12 luni se iau in calcul din luna inscrieri sau de cand se incep cursurile?
1. Legislatia vorbeste de frecventarea cursurilor deci este vorba de luna in care incep cursurile.

2. Ar fi bine sa ramaneti gravida dupa cel putin 3 luni de scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil- eleva majora denisse_nico denisse_nico Buna ziua Am 27 ani si sunt eleva a unei scoli postliceale sanitare(cursuri de zi cu frecventa, fara intrerupere) din sept 2014. Sunt insarcinata in 1luna si ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil eleva EvelyneEve EvelyneEve Sunt eleva in clasa a XI-a la un liceu particular. Particip la cursuri cu frecventa redusa. Am 20 de ani si sunt insarcinata . As dori sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil (eleva) ioana004 ioana004 buna ziua as avea o intrebare am 18 ani impliniti sunt eleva in ultimul an la liceu si sunt insarcinata in 4 luni jumate,pot beneficia de indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)