avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie act administrativ fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie act administrativ fiscal

Pe scurt urmatoarea situatie: in aprilie 2011 am castigat la o licitatie o cladire care a fost bineinteles intabulata si apoi depuse toate documentele pentru schimbarea de proprietar la serviciul de taxe si impozite locale, care mi-a facut declaratia de impunere si impozitare la vechea valoare, care a fost inainte de licitatie;la sfarsitul anului 2014 am facut evaluarea de trei ani, care bineinteles a fost mult mai mare si functionarii serviciului au descoperit atunci ca au gresit la schimbarea de proprietar cu impozitarea si au recalculat un debit restant de 3 ani cu penalitati de 96.000 lei.Am incercat prin tot feluri de adrese sa explic ca nu este vina mea si nu trebuie sa platesc asemenea suma, dar mi s-a spus ca au voie sa recalculeze din urma, chiar daca s-a gresit.Este legal?Pot sa ma indrept impotriva lor in instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
mainneba, utilizator
Cel mai recent răspuns: mainneba , utilizator 17:06, 13 Martie 2016
Ordinul nr. 2906/2014 a introdus o nouă procedură privind contestarea actelor administrativ-fiscale şi a detaliat punctual modul de aplicare a prevederilor de la art. 205-208 din Codul de procedură fiscală, temei normativ în baza căruia se poate contesta un act administrativ-fiscal.
[ link extern ] /

sau

www.avocatnet.ro/content/art...
Cred ca nu am fost inteles, acest act administrativ fiscal a fost al Directiei de Taxe si Impozite locale, care tine de Primaria orasului, fiind vorba de un imobil castigat la o licitatie pe persoana juridica.multumesc
Da, au posibilitatea de a reface calculul impozitului , chiar daca au gresit acei functionari.

Dvs puteti sa va indreptati impotriva U.A.T. si sa solicitati chemarea in garantie a functionarilor care au gresit acel calcul.
Multumesc dar daca se poate sa-mi dezvoltati, ce inseamna ...chemarea in garantie a functionarilor care au gresit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit david mihaela david mihaela Am un PFA si in urma Decizia Curţii Constituţionale nr. 681/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.889/08.12.2014 în care persoanele cu handicap ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii Teodor V Teodor V Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Korg69 Korg69 Buna,am si eu o nelamurire,conf incadrarii si stabilirii cotei de impozit aferente unui auto de 2600cmc ar trebui sa platesc 936 lei,dar faptul ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)