avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoanele care lucreaza legal in strainatate si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoanele care lucreaza legal in strainatate si contributia la asigurarea de sanatate si sociale

Buna ziua,

O ruda lucreaza legal la o firma in Germania dar este cetatean roman. Plateste asigurarea medicala acolo la o firma de asigurari.

Ce datorii are de platit in romania catre Anaf si Casa de asigurari de sanatate ?
Ma refer la asigurarea de sanatate in Romania care am auzit ca este obligatorie pentru toti.

Ce documente trebuie sa aduca si unde, la ce institutie ?

Multumesc.

J.
Cel mai recent răspuns: gena_b , utilizator 01:38, 21 Mai 2016
este un mister! eu din 2012 tot trimit in tara documente la CNAS Braila si ei ma tot anunta ca trebuie sa le platesc! nu stiu nici ei ce documente vor, cred!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie contributie cnas gena_b gena_b Buna seara, E posibil ca dupa 4 ani dupa ce m-am inscris in Sistemul National Sanitar din Italia, inca sa primesc instiintari de plata de la CNAS Braila si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical drnbrc drnbrc Buba seara, Am si eu o dilema. prietenei mele i s-a aprobat cererea pentru o operatie in Austria in data de 28 luna curenta pe probleme neurovasculare... ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)