avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contestatie contributie CNAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contestatie contributie CNAS

Buna seara,
E posibil ca dupa 4 ani dupa ce m-am inscris in Sistemul National Sanitar din Italia, inca sa primesc instiintari de plata de la CNAS Braila si sa figurez in liste ca asigurat in Romania? Din 2012 le tot trimit documente si va tot dau telefoane sa ma scoata din acea lista pentru ca , in conformitate cu dispozițiile Regulamentului (CE) nr.883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și potrivit art. 153 alin. (1) din Codul Fiscal, deoarece cetățenii români cu domiciliul în România, care au reședința legală pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European şi dețin în acel stat o asigurare care produce efecte pe teritoriul României, NU au obligativitatea de a plăti contribuții la sistemul de asigurări sociale de sănătate din România!
Asta ca sa nu mai zic ca in anul 2012 o d-na de la CNAS Braila mi-a cerut sa ii trimit formularul E104 completat si "TRADUS"(va atrag pe aceasta cale atentia ca formularele tip europene NU NECESITA TRADUCERE, indiferent de tara din care provin pe teritoriul Europei) ca sa ma creada!!
Nu am nici venituri din chirii, nici dividente, nici PFA, nici macar un cont in banca din Ro!
Nu am mai fost in Romania de aproape 4 ani si toate analizele sau tratamentele mi le fac la medicul de familie din Italia (in Romania nici macar nu am medic de familie pt ca nu mai locuiesc in Braila, am vandut apartamentul de acolo in 2011, dar pe site-ul lor apar ca inscrisa la medicul de famile din Braila)! Iar pe site-ul de la ANAF apar cu datorii neplatite la ei.
Apropo de telefoane, acolo nu raspunde nimeni niciodata! La CNAS Braila m-a mutat secretara de la un interior la altul pana mi s-a terminat creditul de pe telefon!
Am trimis scrisoare recomandata la ANAF ca sa le dovedesc ca am asigurare de sanatate in Italia si ca nu ma pot obliga sa platesc si in Romania! In Italia cand m-am dus la ASL sa cer documente ca sa le trimit in Romania la CNAS, s-au uitat la mine ca la felul 4! Mi-au zis ca nu inteleg ce documente vor, din moment ce eu sunt asigurata in Italia, nu am cum sa fiu si in Romania daca nu am facut cerere!
Doresc sa iau legatura cu un avocat pentru a le deschide proces pentru hartuire de persoana celor de la CNAS Braila.
Bogatu Eugenia Viorica
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2016
gena_b, utilizator
Cel mai recent răspuns: gena_b , utilizator 14:58, 21 Mai 2016
in caz ca acest lucru nu este posibil, doresc totusi sa ii dau in judecata pentru contestarea datoriilor pe care ei mi le impun
gena_b a scris:

....
Doresc sa iau legatura cu un avocat pentru a le deschide proces pentru hartuire de persoana celor de la CNAS Braila.
Bogatu Eugenia Viorica


Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri: prin intermediul mesageriei private, prin alegerea unui consultant din Catalog sau prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.

www.avocatnet.ro/content/con...

www.avocatnet.ro/content/bc|...
Multumesc mult pentru informatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recomandare avocat tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana imi poate recomanda in galati sau braila un avocat foarte bun pe legea insolventei? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum pot da statul in judecata la cedo? ssstefan ssstefan Buna ziua, Abia ce am iesit din inchisoare, si vreau sa dau statul in judecata la CEDO pentru incalcarea drepturilor si conditiile in care am fost tinut ... (vezi toată discuția)
Redactare actiune cedo ContSters115233 ContSters115233 Buna seara. Doresc sa adresez o reclamatie CEDO insa am nevoie de ajutor specializat in redactarea ei, este un caz destul de complex, sunt deopotriva Dosare ... (vezi toată discuția)