avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire permanenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire permanenta

Salutare,

Vreau să vă spun că sunt plin de nervi. O să vă relatez pe scurt povestea, astfel încât să înțelegeți de ce s-a ajuns la capitolul hărțuire.
Acum ceva timp am cunoscut o femeie cu care întrețineam relații sexuale rar. Practic, doar din cauza asta mă întâlneam cu ea și nu i-am dat de înțeles nicio clipă că o iubesc sau că vreau să ajung la un alt nivel cu ea. De la un timp, am socotit că nu e ok ce fac și am început să o evit, cu gândul că poate va realiza și ea că e timpul să-și caute pe cineva mai potrivit.

Din păcate, ea nu a acceptat realitatea și de anul trecut continuă să mă hărțuiască. O găsesc seara/noaptea în scara blocului și îmi tot repetă că mă iubește și nu pleacă decât după ce mă cert, cel puțin o oră cu ea. De asemenea, continuă să se bage forțat în viața mea, plângând la ușa mamei mele și intrând în discuții cu toți prietenii mei. I-am spus pe față că nu e sănătoasă și că trebuie să își vadă de viața ei... însă am ajuns să mă știe toți vecinii din cauza ei. Am amenințat-o că mă duc la Poliție și fac reclamație, însă fără rezultate.
Vă rog, ce pot face să țin la distanță această femeie care se pare că nu poate accepta realitatea? Urăsc faptul că nu înțelege deloc că eu nu împart aceleași sentimente cu ea și nu pot avea o relație normală din cauza ei.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
bogdan2305, utilizator
Puteti formula o plangere impotriva respectivei persoane pentru savarsirea infractiunii de hartuire, insa va trebui demonstrata starea de temere pe care v-o cauzeaza actiunile doamnei.
Depuneți plangere penala.

Pana acum nu s-a întâmplat nimic semnificativ sub aspect juridic.

În viitor se poate dar este incert.

Ce ați vrea sa se întâmple de fapt?
Cred ca ma curand ar trebui sa purtati o discutie clarificatoare, in prezenta unui tert, si poate cu mult calm reusiti sa ii explicati doamnei situatia de fapt.
Poate ca in urma scandalurilor repetate in scara blocului, un vecin cu nervi mai slabi suna la 112 si va treziti cu amenda pentru tulburarea ordinii publice, sau chiar cu dosar penal pentru comiterea infractiunii prevazute de art.371, daca sunt intrunite elementele constitutive ale faptei.
Cine suna la 112 în astfel de cazuri e amendat.
Respectiv...orice vecin iresponsabil...care ia amenda cert...
E plin de amenzi cu 112...
Scoate statul multi bani din asa ceva...si fara sa trimita trupe speciale mascate ci doar 2 polițiști. ..
Vecinul care suna la 112 ia 500 lei amenda scurt de tot...

Situația exclude în mod efectiv orice discuție contradictorie.
Nu are de ce sa fie amendat dacă nu lovește persoana.
De fel se lasă cu agresiuni în mod inevitabil în aceste cazuri.

Dacă vine cineva sa agreseze o persoana și aceasta fuge nu poate fi amendata.

Probleme ar exista dacă ar agresa persoana.

Dar...exact acest lucru îl arătăm ca idee...mereu și nu se vede ca se șterge ce scriu...fără a scrie de agresiuni...

E ceva ce se subînțelege în aceste cazuri unde violenta este inevitabila dacă nu se ferește de a merge acasă. ..

Sunt doua cai.
Una cu agresiune și a doua legala care este atât de complicata în România încât nu scriu ca se șterge. ..
Si nu mai scriu ca nu are sens...

Legal de regula nu exista efect.
Prin agresiune se rezolva.
Ce pățește în România dacă o agresează puțin cat sa îl lase în pace?
Nimic.

Eu recomand legal...dar agresiunea e baza...

Daca o agresează fără sa ajungă la infracțiune de tentativa de omor rezolva cazul fără politie.

Cu politia se rezolva mult mai greu...ca nu se implica decât în cazuri anume...

Sper ca am fost explicit...

Si ca sa fiu și mai explicit pot spune ca in România nu este ca în SUA.
Hartuirea nu este condamnata pana acum.

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Prin agresiune se rezolva.
Ce pățește în România dacă o agresează puțin cat sa îl lase în pace?
Nimic.

Adica este recomandat sa ii dea o bataiță mica? glumiti?

Si ca sa fiu și mai explicit pot spune ca in România nu este ca în SUA.
Hartuirea nu este condamnata pana acum.

Cum ati ajuns la concluzia asta? sunt cazuri de hartuire aflate pe rolul instantelor,sunt si cazuri solutionate.

Recomandarea mea este sa rezolvati problema in modul legal, din descrierea dvs este clar ca va hartuieste in sensul legii penale, strangeti dovezi, sa aveti si martori pe situatia de fapt si depuneti plangere la politie.
Aratati in plangere ca vi se incalca libertatea psihica si va creeaza un climat de insecuritate care va perturba viata privata, o stare de disconfort in realizarea activitatilor pe care vi le propuneti.

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. am luat bani ... Andreeea15 Andreeea15 Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. Am luat bani de la verișorul meu și tata a aflat, el est un om agresiv în general, de când a aflat am ... (vezi toată discuția)