avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj

Buna ziua! Daca un somer, semneaza un contract de munca pe perioada nedeterminata si beneficiaza de cei 30% din indemnizatia de somaj, dupa doua luni sau trei poate depune o cerere pentru a reveni in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 14 Martie 2016
Nu are cum sa mai revina in somaj, intrucat plata indemnizatiei de somaj a incetat datorita incheierii unui c.i.m. pe durata determinata.
Va mai putea beneficia de indemnizatie de somaj dupa ce va avea alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Buna ziua! Daca se schimba, acum c.i.m. din nedeterminata in determinata pe 3 luni ( in conditiile in care s-a semnat c.i.m in luna ianuarie pe nedeterminata si angajatul beneficiaza si de cei 30%), dupa ceea se poate relua somajul conform legii 76/2002 actualizata 2015.
Angajatul are lucrate deja 2 luni ( primele luni sunt de proba). Daca angajatul nu corespunde sau nu sunt respectate, de catre angajator, conditiile c.i.m, el nu mai beneficiaza de indemnizatia de somaj, desi a avut bunavointa de a-si cauta un loc de munca?
1. Ceea ce doriti dvs. nu rea se poate face.

2. A fost incheiat un CIM pe perioada nedeterminata, a primit cei 50% lunar, asa ca nu se mai poate modifica CIM.

3. Ar fi bine sa intrebati si la Agentia de Somaj daca se poate sa faceti ce spuneti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)
In perioada somaj gasesc munca perioada determinatã b_kamelita b_kamelita Va rog sa ma ajutati cu o intrebare:ce facilitati am daca in perioada somajului ,dupa nici doua saptamani,i-mi gasesc de munca pe perioada determinata in ... (vezi toată discuția)