avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Spor de ecran, spor de vechime
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Spor de ecran, spor de vechime

Buna ziua,
Am cateva intrebari, poate ma puteti lumina si pe mine... Intr-o firma care ofera servicii IT, cu aprox. 70 de angajati, toata lumea s-a trezit sa ceara spor de toxicitate/spor de ecran motivand lucrul in mediu toxic (inclusiv femeia de serviciu!). Intrebarea mea este: cum se stabileste acest spor (exista un nr. de ore minim care trebuie petrecut la PC, exista niste masuratori care pot fi facute de Directia de Sanatate in Munca/Publica si care ar fi procentajul acordat).
A doua intrebare se refera la Directorul General al firmei, care are salariu negociat direct cu patronatul, iar acum partcipa la negocierea contractului colectiv de munca, dar nu din partea patronatului, ci a angajatilor solicitand spor de vechime, spor de toxicitate si spor de conducere. Intrebarea este: avand salariul negociat, are dreptul la toate acestea in plus fata de salariu pe care tocmai si l-a negociat?
Multumesc frumos oricui ma poate lumina si pe mine...
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 13:09, 15 August 2009
Pentru a doua problema, patronatul a stabilit salariul negociat in anumite conditii. Daca nu au fost specificate conditiile, poatesa ceara in plus orice spor. Dar si acestea trebuie aprobate de asociati, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - negocierea prin contract colectiv de munca a sporurilor la salariu. Adrian Daniel Adrian Daniel Buna seara am o intrebare lucrez la o fabrica unde se vopsesc piese auto,nu avem nici un spor de toxicitate ,nici in contractul de munca ,Nu este o lege care ... (vezi toată discuția)
Conditii toxice de lucru mirage08 mirage08 As vrea sa va intreb urmatorul lucru: in cadrul unei intreprinderi in care din cauza mediului in care se desfasoara activitatea(adica incinta cu fum si praf) ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de contractul de munca ContSters66930 ContSters66930 Am o intrebare... 1.Se fac in curand 4 ani de cand lucrez in cadrul unei companii private. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a dat vre-o copie la contractul ... (vezi toată discuția)